22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Την άνοιξη του 2024 το νέο Volkswagen Transporter

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν η συζήτηση αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από τα βαν η Volkswagen ξαφνικά σοβαρεύει. Λίγα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν αυτή την αντίδραση αλλά από το 1949, οπότε και παρουσιάστηκε το πρώτο Transporter η Volkswagen δεν αστειεύεται. Στο κάτω-κάτω, μιλάμε για ένα μοντέλο με ιστορία μεγαλύτερη των 70 ετών, με πάρα πολύ σημαντική πολιτισμική αξία καθώς το status του άρχισε να αναβαθμίζεται σε αυτό ενός συμβόλου με το κίνημα των χίπις αλλά και μέλλον αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα από τα πρώτα μοντέλα που ενσωμάτωσαν την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι το ID. Buzz.
Το Transporter έχει ακόμα θέση στην οικογένεια της γερμανικής μάρκας λοιπόν και η 7η γενιά του θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της την άνοιξη του 2024. Ενώ όμως τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας εστιάζουν κατά κύριο λόγο στην… επιβατική πλευρά του χαρακτήρα τους, το νέο Transporter στοχεύει να αποτελέσει την απόλυτη λύση για τον επαγγελματία, όποιες και αν είναι οι ανάγκες του. Η Volkswagen υπόσχεται ότι οι επιλογές όσον αφορά στην διαμόρφωση του νέου Transporter θα είναι σχεδόν ανεξάντλητες καταρχάς όσον αφορά στο αμάξωμα, με δύο διαφορετικά μήκη και άλλα τόσα ύψη, ένα Kombi, ένα Caravelle shuttle bus για την μεταφορά πολλών επιβατών κ.ά. Οι επιλογές θα συνεχίζονται και στον τομέα των κινητήριων συνόλων με το επερχόμενο μοντέλο να είναι διαθέσιμο τόσο με πετρελαιοκινητήρες, με plug-in υβριδικούς κινητήρες αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα. Όπως είπαμε, στόχος της Volkswagen για το νέο Transporter είναι να γίνει “το κατάλληλο για όλους”…

Η γερμανική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου και δεν πρόκειται να το κάνει πριν την επίσημη πρεμιέρα αλλά αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι το νέο Transporter μοιράζεται αρκετά κοινά με το Ford Transit λόγω της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει η Volkswagen με την Ford στον τομέα των επαγγελματικών. Οι ομοιότητες δεν θα περιορίζονται στον τομέα της αισθητικής αλλά και στα μηχανικά, με την Volkswagen όμως, δικαιολογημένα ή μη θα φανεί στο μέλλον, να πιστεύει ότι το δικό της προϊόν είναι ανώτερο ακόμα και από αυτό στο οποίο βασίζεται!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό