15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη αύριο για την πανδημία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τηλεοπτικό μήνυμα στους έλληνες πολίτες θα απευθύνει αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μήνυμα θα αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, τους εμβολιασμούς και τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία παρουσιάζει σταθερά επιδείνωση τον τελευταίο καιρό με ιδιαίτερα αυξημένο τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, έχει ρίξει στο τραπέζι περαιτέρω περιορισμούς που, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα στοχεύσουν τους ανεμβολίαστους πολίτες. 

Να σημειωθεί επίσης ότι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν θα χαλαρώσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε χθες ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο, δεν πρόκειται να πάμε σε πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους όπως η Αυστρία

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι. «Πώς το κάνουμε αυτό; Έχουμε κάνει πιο δύσκολη την πρόσβαση των μη εμβολιασμένων στα εστιατόρια. Δεν μπορείτε δειπνήσετε σε εσωτερικό χώρο εστιατορίου στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, εάν είστε ανεμβολίαστος», είπε. 

Στο μεταξύ οι εμβολιασμοί φαίνεται να ανεβάζουν ταχύτητα, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να δηλώνει πως περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και κοντά 5,6 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις. Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση. 

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24, υπογράμμισε ότι ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό