23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τζόκοβιτς: «Ένα από τα χειρότερα ματς που έχω παίξει σε Grand Slam»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τονίζοντας πως σε όλο το τουρνουά η εμφάνισή του δεν ήταν αυτή που περίμενε, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξήγησε πως το ματς με τον Σίνερ ήταν ένα από τα χειρότερα που έχει παίξει ποτέ σε Grand Slam.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υποχρεώθηκε σε ήττα από τον 22χρονο Ιταλό, Γιάνικ Σίνερ, και η πορεία του στο φετινό Australian Open σταμάτησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Σέρβος σταρ του τένις, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, εξήγησε πως η εμφάνισή του σε όλο το τουρνουά δεν ήταν αυτή που περίμενε ο ίδιος από τον εαυτό του αλλά και που περιμένουν όλοι από εκείνον όταν παίζει στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Πρώτα, θα ήθελα να συγχαρώ τον Σίνερ που έπαιξε εξαιρετικά στο ματς αλλά και στο τουρ γενικά, του αξίζει να βρίσκεται στον τελικό, έπαιξε πολύ καλύτερα από μένα σήμερα. Κοιτάξτε, με έναν τρόπο σοκαρίστηκα από το επίπεδο μου, δεν έκανα αρκετά πράγματα σωστά ειδικά στα δύο πρώτα σετ και… Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα παιχνίδια που έχω παίξω σε Grand Slams, τουλάχιστον από όσα θυμάμαι. Δεν ήταν ευχάριστο που έπαιξα έτσι αλλά ταυτόχρονα θέλω να δώσω τα εύσημα (σ.σ. στον Σίνερ) που τα έκανε όλα καλύτερα από μένα, σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Προσπάθησα, έδωσα μάχη, ανέβασα λίγο το επίπεδό μου στο έπαιξα ένα καλό tie break αλλά το τέταρτο σετ, ήταν ένα κακό παιχνίδι. Συνολικά, η εμφάνισή μου και το τένις που έπαιξα δεν ήταν καλό. Σε αυτές τις στιγμές προσπαθείς να βρεις ηρεμία και να ανεβάσεις τον εαυτό σου, το παιχνίδι σου.

Για να είμαι ειλικρινής, σε όλο το τουρνουά δεν έχω παίξει το καλύτερό μου τένις. Ίσως το ματς με τον Μαναρίνο να ήταν καλό όμως στα περισσότερα ματς δεν έπαιζα όπως περίμενα ή όπως παίζω συνήθως όταν είμαι στην Αυστραλία. Οπότε, με έναν τρόπο με εντυπωσίασε ναι γιατί πίστευα πως δεν θα είναι τόσο κακά τα δύο πρώτα σετ. Όμως, από την άλλη, δεν ένιωθα ο εαυτός μου στο κορτ σε αυτό το τουρνουά. Κάποιος θα έλεγε πως ο ημιτελικός είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, φυσικά, αλλά εγώ πάντα περιμένω το καλύτερο από μένα και αυτό δεν μπορούσε να γίνει σήμερα.

Όλα όσα έκανα σήμερα δεν ήταν όπως τα περίμενα, οι επιστροφές, το forehand, το backhand, όλα. [Ο Σίνερ] ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι, στα σερβίς του […], έπαιξε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η ήττα τον κάνει αν εκτιμά περισσότερο το φοβερό σερί τίτλων που έχει πετύχει, ο Σέρβος απάντησε: «Είμαι λίγο ευέξαπτος τώρα, μετά το ματς είναι δύσκολο να αντιληφθείς πράγματα με έναν πιο καθαρό τρόπο. Ίσως αύριο, ίσως μετά από κάποιες μέρες… Σίγουρα έχω πολλά για να είμαι περήφανος, για όσα έχω πετύχει εδώ, αλλά το σερί μου θα τελείωνε μία μέρα, θα συνέβαινε αυτό. Τουλάχιστον έδωσα όλα όσα είχα, σε κάθε συνθήκη, και έχασα από έναν παίκτη που έχει πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσει το πρώτο του grand slam. Η Μελβούρνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη πόλη για μένα, το καλύτερο grand slam της καριέρας μου με διαφορά και ελπίζω να επιστρέψω εδώ».

Στη συνέχεια, δημοσιογράφος τον ρώτησε αν βλέπει κάποιο φαβορί για το French Open στο Παρίσι, με τον Τζόκοβιτς να μιλά για τον Ναδάλ: «Είμαστε ακόμη μακριά, οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές, διαφορετική επιφάνεια… Κάποιοι είναι μεγαλύτερα φαβορί από άλλους σε αυτή την επιφάνεια, γιατί τους ταιριάζει πιο πολύ αλλά φυσικά αν ο Ναδάλ παίζει είναι πάντα το Νο1 φαβορί. Άσχετα με το αν έχει παίζει αρκετά φέτος ή όχι, χωρίς αμφιβολία το φαβορί γιατί είναι αυτός που είναι στο Roland Garros».

Τέλος, ο Τζόκοβιτς επεσήμανε πως έχει προσδοκίες για τους επόμενους αγώνες της χρονιάς: «Έχω υψηλές προσδοκίες για τα επόμενα grand slams, τους Ολυμπιακούς… Δεν έχω το συναίσθημα που έχω συνήθως σε αυτή την περίοδο της σεζόν, ήταν πολύ ικανοποιητικό να ξεκινάω τις περισσότερες σεζόν μου με έναν τίτλο σε grand slam και να μην χάνω ποτέ στον ημιτελικό ή τον τελικό του Australian Open.

Το ότι σε αυτο το τουρνουά δεν έπαιξα όπως θα προσδοκούσα δεν σημαίνει πως είναι η αρχή του τέλους για μένα. Ας δούμε τι θα γίνει στο υπόλοιπο της σεζόν…»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό