16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τετ α τετ Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τον ηγέτη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . 

Σύμφωνα με την διεύθυνση της τουρκικής προεδρίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε για πάνω από δύο ώρες, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις επιθέσεις του Ισραήλ  στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδιαίτερα στη Γάζα , τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η επαρκής και αδιάλειπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και μια δίκαιη και διαρκής ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην καταπίεση των Παλαιστινίων και ότι τονίζεται με κάθε ευκαιρία η ανάγκη τερματισμού της βαρβαρότητας και της επείγουσας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

 / EPA- MOHAMMED SABER

Ακόμη όπως αναφέρεται στη δήλωση της διεύθυνσης της Τουρκικής προεδρίας ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι μια μέρα το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση που ασκεί στους Παλαιστίνιους, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να μιλάει για τις σφαγές στη Γάζα από κάθε άποψη και ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο είναι το κλειδί για την περιφερειακή ειρήνη, και τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Παλαιστίνιους να ενεργήσουν ενωμένοι σε αυτή τη διαδικασία, ότι η ισχυρότερη απάντηση στο Ισραήλ και ο δρόμος προς τη νίκη είναι μέσω ενότητας και ακεραιότητας και ότι η δίκαιη υπόθεση της Παλαιστίνης και τα γεγονότα πρέπει να ειπωθούν περισσότερο εναντίον του Ισραήλ, το οποίο παραπλανά τη διεθνή κοινή γνώμη.

  / EPA – MOHAMMED SABER

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει η Τουρκία προς την Παλαιστίνη, για ότι μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στην περιοχή περισσότεροι από 45 χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας και ότι μια σειρά κυρώσεων έχουν εφαρμοστεί κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στο εμπόριο.

Αξιολογώντας τις εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι τα γεγονότα δεν πρέπει να κερδίσουν έδαφος υπέρ του Ισραήλ και ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που θα επιστήσουν ξανά την προσοχή στη Γάζα, προκειμένου να αποτραπεί η διάλυση της ατμόσφαιρας που αμφισβητεί τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Δύση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό