21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τετράχρονο κοριτσάκι ανεβαίνει στο Έβερεστ και σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα τετράχρονο κορίτσι από την Τσεχία έγραψε την δική της ιστορία καθώς έγινε το νεότερο άτομο που έφτασε ποτέ στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ. 

Η τετράχρονη Zara συνοδευόμενη από τον πατέρα και τον επτάχρονο αδελφό της, Σάσα, κατάφερε να διανύσει μέσα από λίαν αντίξοες συνθήκες την απόσταση των 273 χλμ από τους πρόποδες του Έβερεστ μέχρι τον καταυλισμό βάσης σε υψόμετρο 5.363 μέτρων, όπου ο υδράργυρος είχε καρφωθεί στους -25 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι κατάφερε να καταρρίψει το μέχρι πρότινος παγκόσμιο ρεκόρ, κάτοχος του οποίου ήταν Prisha Lokesh Nikajoo, η οποία ήταν μόλις 5 ετών όταν έκανε την ανάβαση το 2023.

Η τρομακτική αποστολή ήταν γεμάτη προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των θερμοκρασιών που έπεσαν έως και -25 βαθμούς Κελσίου στο στρατόπεδο βάσης του Έβερεστ. Παρά τις σκληρές συνθήκες, ο πατέρας της Zara τόνισε τη σημασία του προσεκτικού εγκλιματισμού, της παρακολούθησης του κορεσμού του οξυγόνου του αίματος σε όλη τη σταδιακή ανάβαση στο Έβερεστ.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο αδερφός της του τετράχρονου κοριτσιού επιβεβαίωσε την επιτυχία της αποστολής, δημοσιεύοντας παράλληλα εκπληκτικές εικόνες από την περιπέτεια της οικογένειας.

«Η μικρή Zara δεν κάνει μπάνιο με ζεστό νερό ποτέ, αντιθέτως προσθέτει πάγο. Αυτός ήταν μάλλον και ο λόγος που το κρύο δεν αποτέλεσε εμπόδιο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, χάρη στην πολύ καλή φυσική της κατάσταση. Η μικρή Zara κατάφερε να ξεπεράσει εκατοντάδες άλλους πεζοπόρους», έγραψε με περηφάνια ο αδερφός της.

Από την πλευρά του ο κύριος Sifra και πατέρας της Zara, πιστεύει ότι η ασυνήθιστη ανατροφή της κόρης του στη Μαλαισία τη βοήθησε να ανταπεξέλθει στην απαιτητική πεζοπορία. Από μικρή ηλικία, το κοριτσάκι περπατούσε 5-10 χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση, ενώ διένυσε συνολικά πάνω από 2.200 χιλιόμετρα στη ζούγκλα το 2023.

Ο πατέρας της είπε χαρακτηριστικά «Δεν υπήρχε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πορείας, ο εγκλιματισμός πήγε πάνω από το μέσο όρο, μικρή Zara, χάρη στην πολύ καλή φυσική της κατάσταση, ξεπέρασε ακόμη και, με λίγες εξαιρέσεις, εκατοντάδες άλλους πεζοπόρους. Πώς είναι δυνατόν ένα 4χρονο κορίτσι να καταφέρνει σωματικά και ψυχικά κάτι τέτοιο;”

Αν και η Zara είναι πολίτης της Τσεχικής Δημοκρατίας και του Καναδά, μένει στη Μαλαισία με την οικογένειά της και μιλάει ήδη τρεις γλώσσες – Τσεχικά, Κινέζικα και Αγγλικά. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό