25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο Στέφαν Γιόβετιτς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι: «θα είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας».

Ο Μαυροβούνιος στράικερ στα 34 του έχει την ευκαιρία να παίξει σε ευρωπαϊκό τελικό, διεκδικώντας τον τρόπαιο του Europa Conference League.

Ο Γιόβετιτς μίλησε για τα παιχνίδια της τύχης, τα οποία τον έφεραν να αντιμετωπίζει στον τελικό της «OPAP Arena» την πρώην ομάδα του.

Στη Φιορεντίνα έπαιξε από το 2008 μέχρι το 2013 κι όπως τόνισε σε συνέντευξή του στη «Gazzetta dello Sport»: «Εξακολουθώ να έχω στην ιδιοκτησία μου ένα σπίτι στην Φλωρεντία, κοντά στο Αρτέμιο Φράνκι. Από τότε που βγήκε το ζευγάρι του τελικού έχω σκεφτεί πολλά πράγματα. Υπάρχουν μερικά παιδιά με τους οποίους έχω ακόμη επαφή. Είναι ο Φρέι, ο Μούτου, ο Κουτζμάνοβιτς, ο Σεφέροβιτς και τρεις εργάτες στην Φιορεντίνα, ειδικά ο Λέο Μαρκέτι. Μοιάζει με κινηματογραφική ταινία, να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό τελικό απέναντι στην Φιορεντίνα. Πέρυσι, όλες οι ομάδες για τις οποίες έχω παίξει, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ίντερ, η Φιορεντίνα και η Σεβίλλη, έφτασαν σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Φέτος ήταν η σειρά μου και είμαι χαρούμενος γιατί είναι ο πρώτος τελικός στην καριέρα μου».

Στη συνέχεια, μίλησε για τον Ολυμπιακό, λέγοντας: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μυστικά μας γιατί θα διαβάσουν τα πάντα στην Φιορεντίνα. Ο Ελ Κααμπί είναι πολύ δυνατός, δεν τον ήξερα πριν αλλά είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σκοράρει. Έχουμε σπουδαία ατομική ποιότητα, συν την οργάνωση ως σύλλογος και τους οπαδούς. Δεν θα παίξουμε στο γήπεδό μας, αλλά θα είναι στο γήπεδο του τελικού πολλοί από τους οπαδούς μας. Θα είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας. Εάν σκοράρω πάντως δεν θα πανηγυρίσω το γκολ επειδή αγαπώ και σέβομαι πάρα πολύ την Φιορεντίνα».

Τέλος, μίλησε για τις καλύτερες στιγμές του με τους «βιόλα», αλλά και την όμορφη σχέση που είχε με τον αείμνηστο, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Αναλυτικά όσα είπε: «Όταν έπαιζα στην Φιορεντίνα, είχα μακριά μαλλιά και φανταστικούς συμπαίκτες. Οι ωραιότερες αναμνήσεις μου εκεί είναι τα γκολ απέναντι στην Λίβερπουλ και ο αγώνας μου στο Champions League κόντρα στην Μπάγερν. Ο διαιτητής σε εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν τόσο τέλειος και είμαι σχεδόν σίγουρος πως αν δεν υπήρχε αυτός, θα είχαμε φτάσει στον τελικό. Με πλήγωσε ο θάνατος του Μιχαΐλοβιτς. Τα πηγαίναμε καλά, όλοι τον αγαπούσαν. Θυμάμαι πως όταν ήρθε στην ομάδα, τα πάντα σταμάτησαν. Ήταν ο Σίνισα…».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό