23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τελικά η πόρτα του Τιτανικού χωρούσε τη Ρόουζ και τον Τζακ;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εμβληματική πόρτα που κράτησε στη ζωή τη Ρόουζ, τον χαρακτήρα που υποδύθηκε η ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ, στις τελευταίες σκηνές της ταινίας «Τιτανικός» πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η πόρτα στην οποία βρίσκεται επάνω η Ρόουζ και στην οποία στηρίζεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο  αναμένοντας τις σωστικές λέμβους στο σημείο όπου βυθίστηκε ο «αβύθιστος» Τιτανικός έχει διαστάσεις 2,44 μέτρα μήκος και 1,04 μέτρα πλάτος. Η αρχική τιμή στην οποία θα παρουσιαστεί είναι τα 40.000 δολάρια. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου.

Το μυστήριο λύθηκε

Στην ταινία έγινε πολύ μεγάλος λόγος για την χωρητικότητα της εν λόγω πόρτας καθώς αυτή απέβη μοιραία για τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να σωθεί η Ρόουζ, ο Τζακ παρέμενε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού με αποτέλεσμα να πεθάνει και να βυθιστεί.

Οι θεατές τότε είχαν αντιδράσει έντονα καθώς επέμεναν ότι η πόρτα χωρούσε άνετα και τους δυο χαρακτήρες. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έφτασαν στο σημείο να κάνουν αναπαραστάσεις της σκηνής προκειμένου να αποδείξουν ότι και οι δύο θα μπορούσαν να έχουν επιβιώσει.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία της δημοπρασίας, η έκταση είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσουν πάνω της τόσο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο όσο και η Κέιτ Γουίνσλετ.

Τι είχε πει ο Τζέιμς Κάμερον

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, Τζέιμς Κάμερον, έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν τη σκηνή, λέγοντας ότι η αυτοσχέδια σχεδία θα είχε βυθιστεί κάτω από το βάρος του ζευγαριού και ότι ο Τζακ «έπρεπε να πεθάνει» καθώς η ιστορία ήταν μια τραγωδία.

Η σωσίβια σχεδία ήταν εμπνευσμένη από ένα πραγματικό κομμάτι συντριμμιών που διασώθηκε από το ναυάγιο του 1912. Το στήριγμα δεν ήταν μια πόρτα, όπως πιστεύεται συνήθως, αλλά κατασκευάστηκε για να μοιάζει με μέρος ενός περίτεχνου ξύλινου πλαισίου πόρτας από το σαλόνι της πρώτης θέσης του πραγματικού Τιτανικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό