24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα Toyota GR86 και Subaru BRZ παρουσιάζουν πτώση πίεσης λαδιού στις δεξιές στροφές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ατμοσφαιρικός 2,4-λίτρων boxer κινητήρας των Subaru BRZ και Toyota GR86 έχει παρουσιάσει ορισμένα προβλήματα και ένας ιδιοκτήτης BRZ στη προσπάθεια του να βρει λύση στο πρόβλημα, παρατήρησε πως ο κινητήρας παρουσιάζει πτώση πίεσης λαδιού στις δεξιές στροφές.
Ο ιδιοκτήτης πήρε το αυτοκίνητό του, ένα BRZ παραγωγής 2022 και το έβαλε στη πίστα μαζί με ένα Toyota GR86 του 2022. Τα αυτοκίνητα εξοπλίστηκαν με δύο αισθητήρες πίεσης λαδιού που κατέγραφαν σε πραγματικό χρόνο την πίεση λαδιού του κινητήρα και οδηγήθηκαν από 4 οδηγούς διαφορετικού επιπέδου οδήγησης.
Οι κινητήρες ήταν σε στοκ μορφή και δεν είχαν καμία βελτίωση, ενώ φορούσαν λάδι Motul 8100 5W30, εργοστασιακό φίλτρο λαδιού και ψυγείο λαδιού της Jackson Racing.

Τα αυτοκίνητα έκαναν μια σειρά από δοκιμές και τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντικά χαμηλότερη πίεση λαδιού στον κινητήρα κατά τις δεξιές στροφές υψηλής ταχύτητας. Ενώ η πίεση παρέμεινε γενικά γύρω στα 60 psi στις ευθείες και στις αριστερές στροφές, τα δεδομένα έδειξαν πτώση κάτω από 30 psi όταν το αυτοκίνητο έστριβε δεξιά. Μάλιστα σε ένα σημείο, τα δεδομένα έδειξαν πως η πίεση λαδιού έπεσε στα 20 psi στο Toyota GT86 της δοκιμής.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους που έκαναν τις δοκιμές, η πτώση πίεσης θα μπορούσε να είναι αρκετή για να προκαλέσει ζημιά στο ρουλεμάν, ενώ αναφέρουν πως το πρόβλημα αυτό δεν σχετίζεται με την υπερβολική χρήση κόλλας στο κάρτερ κατά την κατασκευή του κινητήρα, κόλλα που μπορεί να πάει στο φίλτρο λαδιού, με αποτέλεσμα να το μπουκώσει και αυτό να προκαλεί βλάβη στον κινητήρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό