18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τα passkeys ήρθαν στις υπηρεσίες της Google για να αφήσεις στην άκρη το password

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τον περασμένο Μάιο έχει ανακοινωθεί από τη η η μετάβαση στα passkeys προκειμένου να απαλλαγούμε από τα passwords όταν θέλουμε να συνδεθούμε στους λογαριασμούς μας, αλλά σήμερα ξεκινά και η επίσημα το λανσάρισμα τους όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο blog της.

Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να εισέλθετε σε κάποιον λογαριασμό Google, η εταιρεία θα σας εμφανίσει την επιλογή να δημιουργήσετε ένα passkey και στον λογαριασμό θα υπάρχει σχετικός διακόπτης για να μην σας ζητείται το password όπου και όποτε είναι αυτό εφικτό.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ήδη πολλοί χρήστες αξιοποιούν τα passkeys για να εισέλθουν στα YouTube, Google Search και Google Maps, ενώ επισημαίνει πως και άλλες υπηρεσίες έχουν ενεργοποιήσει αυτήν την δυνατότητα (π.χ. Uber, eBay) και ήδη εργάζεται προς την ίδια κατεύθυνση και η Meta για το WhatsApp.

Αντί, λοιπόν, να θυμάστε πολύπλοκα passwords, με τα passkeys θα μπορείτε να πραγματοποιείτε login μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, σάρωσης του προσώπου ή με το PIN που χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε την συσκευή σας. Θεωρητικά τα passkeys είναι πολύ πιο ασφαλή, διότι ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί πολύ απλοϊκά passwords και μάλιστα τα ίδια σε περισσότερες από μία υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να παραβιαστούν οι λογαριασμοί τους από τους hackers. Επίσης, τα passwords αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων που συχνά πυκνά δέχονται επιθέσεις και μένουν εκτεθειμένα.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό