15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τα iPhone 16 και Galaxy S24 θα διατηρήσουν τη χωρητικότητα RAM των προκατόχων τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google ξεκίνησε την τάση των τηλεφώνων AI με το Pixel 8 και η Samsung και η Apple επρόκειτο να ακολουθήσουν με τα Galaxy S23 και iPhone 16 αντίστοιχα. Παρόλο που το machine learning εφαρμόζεται στα κινητά εδώ και καιρό, τώρα οι εταιρείες επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη, τόσο on-device όσο και παραγωγική.

Οι πρακτικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τις διαφημίσεις επομένως μοιάζει λογικό Samsung και Apple να αλλάξουν στρατηγική.

Σύμφωνα με τον γνωστό leaker @Tech_Reve, η επενδυτική τράπεζα Mizuho Securities αναμένει ότι η οικογένεια Galaxy S24 και iPhone 16 θα έχουν την ίδια ποσότητα μνήμης RAM με τους προκατόχους τους.

Το iPhone 15 έχει 6 GB μνήμης RAM και προηγούμενες αναφορές είχαν δείξει ότι το iPhone 16 θα έρχεται με 8 GB RAM. Τα μοντέλα Pro έχουν αυξηθεί στα 8 GB ήδη φέτος. Εάν η τωρινή φήμη, ωστόσο, είναι έγκυρη, το βασικό iPhone 16 θα συνεχίσει να έχει λιγότερη RAM από το iPhone 16 Pro.

Τα Galaxy S23 και S23 Plus διαθέτουν 8 GB RAM και το Ultra διατίθεται σε επιλογές RAM 8 GB και 12 GB. Μια πρόσφατη φήμη είπε ότι η μόνη αλλαγή που αναμένεται φέτος είναι ότι θα υπάρχει επίσης ένα μοντέλο 12 GB Plus, εκτός από την έκδοση με 8 GB.

Βασιζόμενοι σε αυτές τις φήμες, είναι πιθανό ότι ο αριθμός RAM δεν πρόκειται να αυξηθεί. Όπως επισημαίνει η Mizuho Securities, η τεχνητή νοημοσύνη on-device θα αυξήσει την ανάγκη για περισσότερη μνήμη RAM. Ωστόσο, οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί δεν θα την προσφέρουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί, πρώτον, οι τιμές της μνήμης αναμένεται να αυξηθούν και, δεύτερον, οι εφαρμογές στην καθημερινότητα δεν φαίνονται και τόσο εντυπωσιακές. Επομένως, Samsung και Apple ίσως δε βρίσκουν κάποιο σοβαρό λόγο να απορροφήσουν το κόστος ή να αυξήσουν τη λιανική τιμή.

Νωρίτερα, ο leaker είχε μοιραστεί μια αναφορά από τον Όμιλο Macquarie σύμφωνα με την οποία, τα smartphone με AI on-device χρειάζονται 12 GB RAM για δυνατότητες δημιουργίας εικόνας και 20 GB RAM για λειτουργίες βοηθού AI.

Καθώς τα νέα τηλέφωνα των δύο εταιρειών θα περιλαμβάνουν δυνατότητες ΑΙ, η διατήρηση της RAM δε μοιάζει καλή ιδέα. Η Apple φημολογείται ότι ενσωματώνει δυνατότητες AI στο Siri και το διαθέτει ως ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του iPhone 16, ενώ η Samsung αναμένεται να ενσωματώσει το Gauss Generative AI μοντέλο στο Galaxy S24. Αυτό μπορεί να δημιουργεί και να επεξεργάζεται εικόνες, να γράφει email και να συνοψίζει έγγραφα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό