23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα 5 πιο ακριβά ρολόγια στις δημοπρασίες του 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορυφαίοι συλλέκτες αναμετρήθηκαν για να τα αποκτήσουν προσφέροντας συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ στους οίκους Phillips και Christie’s.

Patek Philippe Ref. 96 Quantieme Lune / 5,7 εκατομμύρια ευρώΜια συναρπαστική ιστορία κρύβεται πίσω από το ρολόι που σημείωσε ρεκόρ στη δημοπρασία Ιmperial Patek Philippe του οίκου Phillips την περασμένη άνοιξη. Ανήκε στον ενδέκατο αυτοκράτορα της δυναστείας των Τσινγκ, Που Γι, στη ζωή του οποίου βασίστηκε και η πολυβραβευμένη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Ο τελευταίος αυτοκράτορας». Είναι μόλις το όγδοο γνωστό Ref. 96 Quantieme Lune, και ο Που Γι το χάρισε στον Ρώσο διερμηνέα του την τελευταία μέρα της φυλάκισής του στη Σοβιετική Ένωση. Μετά τη δημοπρασία, πέρασε στα χέρια ενός Ασιάτη συλλέκτη, ο οποίος έδωσε περίπου 5,7 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει -το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για ρολόι χειρός που ανήκε σε αυτοκράτορα.Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, χρειάστηκαν τρία χρόνια ερευνών για να επαληθευτεί η προέλευση του ρολογιού με το εντυπωσιακό καντράν με τους τρεις δείκτες, το πλήρες ημερολόγιο και τις ενδείξεις φάσεων σελήνης.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Ref. 6002G / 5,3 εκατομμύρια ευρώΟ οίκος Christie’s Ηοng Kong έγραψε ιστορία τον Μάρτιο του 2023, καθώς στη δημοπρασία Top of Time, ένα εξαιρετικό ρολόι Patek Philippe σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί για ρολόι σε online δημοπρασία. Πρόκειται για το Sky Moon Tourbillon Ref. 6002G, ένα πολύπλοκο ρολόι χειρός δύο όψεων με συναρπαστικές complications, όπως διηνεκές ημερολόγιο με retrograde ένδειξη ημερομηνίας, cathedral minute repeater, tourbillon, φάσεις σελήνης και αστρική ώρα -όλα αυτά σε εντυπωσιακό μπλε καντράν και σκαλιστή κάσα από λευκό χρυσό 18 καρατίων.

Roger Smith Pocket Watch Number Two / 4,4 εκατομμύρια ευρώΈνας Βρετανός ωρολογοποιός έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας τον Ιούνιο του 2023 στη δημοπρασία ρολογιών Phillips New York: Εight. Πρόκειται για τον Roger W. Smith που κατέρριψε ρεκόρ με το ρολόι τσέπης Number Two ως το ακριβότερο βρετανικό ρολόι τσέπης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί και είναι ένα από τα τρία ρολόγια τσέπης που έχει δημιουργήσει ο ωρολογοποιός του Ιsle of Man -το πρώτο το αποσυναρμολόγησε για να χρησιμοποιήσει τα εξαρτήματά του στο δεύτερο και το τρίτο ήταν μια ιδιωτική παραγγελία.Στο εργαστήρι με το ενδεκαμελές προσωπικό που βρίσκεται στο νησί με την ανεμοδαρμένη ακτογραμμή και τα μεσαιωνικά κάστρα δεν παράγονται περισσότερα από δεκαπέντε ρολόγια τον χρόνο. Καθένα από αυτά ξεχωρίζει για τη στιβαρότητα, την κομψότητα και την τεχνική του ακρίβεια. Ο Roger Smith επιμελείται προσωπικά κάθε λεπτομέρεια -τις κάσες, τα καντράν, τις κορόνες- και επιβλέπει την τελική συναρμολόγηση. Ύστερα, όπως λέει, φοράει το ρολόι για δύο εβδομάδες προκειμένου να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί άψογα.

Rolex Daytona, Ref. 6270 “The End Game” / 3,7 εκατομμύρια ευρώO κατάλογος της δημοπρασίας Phillips Geneva XVII που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαΐου στο Hôtel La Réserve στις όχθες της λίμνης της Γενεύης ήταν, αναμφισβήτητα, γεμάτος με τα πιο high-end ρολόγια. Ένα από αυτά που έκλεψαν την παράσταση ήταν και το Rolex Daytona Ref. 6270 “The End Game”. Πρόκειται για ένα άκρως εκλεπτυσμένο Daytona από χρυσό, με καντράν διακοσμημένο με διαμάντια pavé -ένα από τα πιο σπάνια, παράξενα και εκκεντρικά Daytona σύμφωνα με τους watch experts, η τιμή του οποίου κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για ρολόι Rolex Ref. 6270 που πωλήθηκε ποτέ.

Patek Philippe Ref. 2499 Perpetual Calendar Chronograph Second-Series / 2,9 εκατομμύρια ευρώΈνας από τους πρωταγωνιστές της 17ης δημοπρασίας Phillips Geneva ήταν ένας σπάνιος χρονογράφος Patek Philippe Ref. 2499 Perpetual Calendar σε ροζ χρυσό. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περιζήτητο μοντέλο μεταξύ των τοπ συλλεκτών, το οποίο πωλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ. Όπως όλα τα μοντέλα της Patek Philippe με διηνεκές ημερολόγιο, το Ref. 2499 έχει συγκεκριμένη διάταξη στο καντράν του: ημέρα και μήνα σε διπλό παράθυρο στο 12, αναλογική ημερομηνία σε δικό της υποκαντράν στο 6 μαζί με φάσεις της Σελήνης, μετρητή 30 λεπτών στο 3 και μικρά δευτερόλεπτα σε υποκαντράν στο 9. Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε και το First-Series, στην τιμή των 2,3 εκατομμυρίων €.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό