18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα 30 πρόωρα βρέφη απομακρύνθηκαν από το Αλ Σίφα- Θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 30 πρόωρα βρέφη απομακρύνθηκαν την Κυριακή από το νοσοκομείο Αλ Σίφα και θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεντχάτ Αμπάς, σύμφωνα με το Associated Press.

Αργότερα η Ερυθρά Ημισέληνος επιβεβαίωσε την είδηση στη σελίδα της στο Facebook, λέγοντας πως πληρώματα ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου απομάκρυναν σήμερα 31 πρόωρα βρέφη από το νοσοκομεία Σίφα, αφού υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ.

Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας «για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Στο νοσοκομείο πραγματοποίησε το Σάββατο αυτοψία ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Οι εμπειρογνώμονες πέρασαν περίπου μια ώρα στο Αλ Σίφα και είχαν διαπιστώσει ότι παραμένουν στις εγκαταστάσεις 25 γιατροί και νοσηλευτές και 291 ασθενείς. Μεταξύ αυτών, ανέφεραν ότι είναι 32 βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση, 22 αιμοκαθαιρόμενοι και δύο ασθενείς σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Μετά την αυτοψία, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας έχει μετατραπεί σε «ζώνη θανάτου». Παράλληλα δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτη η αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου και η εκκένωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν έφοδο μέσα στο νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα ενώ παράλληλα επιχειρούν γύρω από τις εγκαταστάσεις του, εντοπίζοντας, όπως υποστήριξε, στοιχεία για τη χρήση του χώρου από τη Χαμάς για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες.

Εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ασθενών, έφυγαν από το Αλ Σίφα το Σάββατο. Για την κατάσταση που επικράτησε το Σάββατο στο νοσοκομείο υπήρξε σύγχυση καθώς μέλη του προσωπικού και δημοσιογράφοι στο σημείο έκαναν λόγο για εντολή εκκένωσης του Ισραήλ, κάτι που ο ισραηλινός στρατός διέψευσε υποστηρίζοντας ότι άνοιξε έξοδο διαφυγής για όσους επιθυμούσαν να φύγουν κατόπιν αιτήματος του διευθυντή του νοσοκομείου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό