17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τα Χανιά «εκθρόνισαν» την Athens Kallithea απ’ την κορυφή και κρατάνε την άνοδο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, για τον Νότιο όμιλο της Super League 2, τα Χανιά πήραν τη νίκη με 2-1 και «εκθρόνισαν» την Athens Kallithea απ’ την κορυφή, κρατώντας, πλέον, την άνοδο στα χέρια τους με επτά αγωνιστικές να απομένουν, για την ολοκλήρωση των playoffs. To παιχνίδι μεταδώθηκε ζωντανά απ’ το Action 24. 

Tα Χανιά μπήκαν με… φόρα στο παιχνίδι και κατάφεραν να δημιουργήσουν 3 τελικές, στα πρώτα τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού. Δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Σέντρα ακριβείας απ’ τον Νίλι, στον Μάναλη, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά θα νικήσει τον Κότσαρη και θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (10′).

Η Καλλιθέα δεν μπορούσε να αντιδράσει στο απόλυτο ποδόσφαιρο των Κρητικών και το 2-0 ήρθε. Ο Νίλι (ξανά) θα βρει τον Κόλα, ο οποίος με άψογο κατέβασμα και τελείωμα θα φέρει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη (31′). Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Κλέιμαν με βολέ θα βρει τον Νίλι, ο οποίος ήταν παντού μες στο γήπεδο, ο Ισπανός θα σπάσει στον Κόλα, αλλά ο 24χρονος θα στείλει ψηλά την μπάλα.

Το «ονειρεμένο» πρώτο ημίχρονο για τα Χανιά άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου. Στο 58′ ο Λουκίνας πέτυχε το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι και μείωσε για τους φιλοξενούμενους (58′). Στο 79′ ο Μάναλης θα εκμεταλλευτεί το λάθος του Ρομαό, θα πασάρει στον Μιούλερ, ο οποίος θα αστοχήσει από πλεονεκτική θέση. Τίποτα δεν πήγαινε καλά για την Καλλιθέα, που στο 85′ έχασε τον Ουές, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ισοβαθμία στην κορυφή με τις δύο ομάδες να έχουν, πια, από 28 και να απομένουν, ακόμα, επτά παιχνίδια. Επόμενη αγωνιστική για τα Χανιά εκτός έδρας με την Ηλιούπολη (08/04), ενώ η Kαλλιθέα ταξιδεύει στην Καλαμάτα (14/04). Υπενθυμίζουμε πως οι αγώνες είναι διπλοί, οπότε θα δούμε, ξανά, το ντέρμπι, αυτή τη φορά στην Αθήνα (08/05).

Ενδεκάδες:ΠΑΕ Χανιά (Γ. Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Σιλά, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Ματάους, Νίλι, Ντίας, Τσέλιος, Λεμονής, Μάναλης, ΚόλαAthens Kallithea (A. Βοσνιάδης): Κότσαρης, Ρομαό, Τσιβελεκίδης, Ουές, Καινούργιος, Μουστακόπουλος, Ματίγια, Ντεμέτριους, Βασιλόγιαννης, Μουτίνιο, Κυνηγόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 3η αγωνιστικής:Νότιος όμιλος:ΠΑΕ Χανιά – Athens Kallithea 2-1 (10′ Μάναλης, 31′ Κόλα – 58′ Λουκίνας)Καλαμάτα – Ηλιούπολη 0-1 (24′ Γιάννου)

Βόρειος όμιλος:ΑΕΛ – Λεβαδειακός 2-2 (5′ & 12′ Φατάι – 86′ Τσιριγώτης, 90+6′ Ρόμο)ΑΕΚ Β’ – Μακεδονικός 3-3 (40′ Μαχαίρας, 48′ Θεοδωρίδης, 90′ Ζίνι – 26′ Σιμόνι, 31′ Ζαφειράκης, 51′ Μοντόγια)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό