16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα τελευταία τους posts στο Instagram πριν πεθάνουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάποια απ’ αυτά τα ποστ ήταν ένα γλυκόπικρο κλείσιμο ματιού γι’ αυτό που οι καλλιτέχνες ήξεραν ότι ερχόταν για τους ίδιους και κάποιες άλλες φορές ήταν κάτι που θα εξελισσόταν σε τραγικά ειρωνικό, καθώς έδειχνε ότι οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν απροειδοποίητα, αφήνοντας στη μέση ό, τι τους απασχολούσε εκείνη την περίοδο, κυρίως καλλιτεχνικά.

Μιλάμε για τους μουσικούς που έφυγαν την τελευταία δεκαετία και άφησαν πίσω τους, πέρα από μια μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά, και κάτι λιγότερο σημαντικό -πολύ λιγότερα σημαντικό βασικά: ένα τελευταίο ποστ στο Instagram.

ΤΖΙΜΙ ΜΠΑΦΕΤ

Μια μεγάλη του επιτυχία, το “Margaritaville”, ήταν αυτή που του εξασφάλισε και μια πλούσια ζωή, όχι μόνο λόγω της μουσικής της που του ‘φερε εκατομμύρια έσοδα από πωλήσεις αλλά και επειδη του έδωσε την έμπνευση να χτίσει μια ομώνυμη αυτοκρατορία από ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Ο Τζίμι Μπάφετ έφυγε από τη ζωή την 1η Σεπτεμβρίου του ‘23, λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Instagram. Αν και είχε εμφανιστεί σε πιο πρόσφατες συναυλίες, το βίντεο παρέπεμπε σε μια πολύ παλαιότερη συναυλία του 2016, δείχνοντας τον Μπάφετ να ερμηνεύει το “Hey Jude” των Beatles. Είχε τη λεζάντα: “#withalittlehelpfrommyfriends #flashbackfun #summer2016” και ήταν ό,τι είχε συνηθίσει κανείς να βλέπει γενικά από τον λογαριασμό του.

Ο θάνατός του ήρθε περίπου τέσσερα χρόνια αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, μία ασθένεια που ωστόσο δεν τον είχε σταματήσει απ’ το να δίνει ακόμα ζωντανές και γεμάτες ενέργεια συναυλίες.

Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone το 2020, είχε μιλήσει για τη σημασία του να ζει κανείς την κάθε μέρα στο έπακρο, και όταν ρωτήθηκε πώς θα ήθελε να τον θυμούνται, είπε: Θα ήθελα να λένε “Πέρασε καλά και έκανε πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους”. Ναι, αυτό θα ήταν καλό”.

AVICII

Ο Τιμ Μπέργκλινγκ, ευρύτερα γνωστός ως Avicii, ήταν ένας απ’ τους μεγαλύτερους παγκοσμίως σταρς της ηλεκτρονικής μουσικής. Ήταν απ’ τους ανθρώπους που φαινόταν να τα έχει όλα και έτσι όταν αυτοκτόνησε στις 20 Απριλίου 2018, σόκαρε τον πλανήτη, ανοίγοντας ταυτόχρονα μία σημαντική συζήτηση για την ψυχική υγεία, τον εθισμό και το τίμημα της φήμης που πληρώνουν οι μουσικοί.

Ο Avicii είχε μιλήσει πολλές φορές με ειλικρίνεια σχετικά με την πίεση και το άγχος που ένιωθε να συσσωρεύονται στους ώμους του και μετά το θάνατό του, ο πατέρας του όχι μόνο ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας που ονομάζεται “Tim Bergling Foundation”, αλλά μίλησε ανοιχτά γι’ αυτό με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει άλλους να βρουν το δρόμο τους μέσα από το σκοτάδι.

Η τελευταία ανάρτηση του Avicii στο Instagram χρονολογείται στις 4 Απριλίου 2018 και ήταν μια φωτογραφία του σε ένα τρομερά στιλάτο σπίτι, με φόντο το πιάνο και τον καθαρό ουρανό. Χαμογελαστά emojis του ήλιου περιλαμβάνονται στη λεζάντα, η οποία γράφει: “Είναι πάντα ηλιόλουστα στην Καλιφόρνια”.

Τόσα χρόνια αργότερα και εξακολουθούν να ανεβαίνουν σχόλια από φανς κάτω απ’ αυτήν τη φωτογραφία, που εκφράζουν τη θλίψη τους.

ΟΛΙΒΙΑ ΝΙΟΥΤΟΝ ΤΖΟΝ

Η Ολίβια Νιούτον Τζον, το κορίτσι του Grease που αγαπήθηκε από μία ολόκληρη γενιά, πέθανε στις 8 Αυγούστου του 2022, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Και το τελευταίο της ποστ στο Instagram έμελλε να είναι ένας όμορφος και συγκλονιστικός αποχαιρετισμός, τρεις ημέρες νωρίτερα.

Στις 6 Αυγούστου 2022 ανέβασε μια φωτογραφία, με μια απλή λεζάντα που έγραφε “#flashbackfriday” παρέα με ένα emoji καρδιάς, στην οποία φωτογραφία ήταν η ίδια, χαμογελαστή, στην αγκαλιά του επί χρόνια συζύγου της, Τζον Ίστερλινγκ.

Ανακοινώνοντας τον θάνατό της στις 8 Αυγούστου, ο Ίστερλινγκ δημοσίευσε μια δήλωση στη σελίδα της στο Facebook, όχι μόνο ζητώντας ιδιωτικότητα για να θρηνήσει, αλλά εγκωμιάζοντας τη δύναμη και το θάρρος που επέδειξε για δεκαετίες, όσο πάλευε με τον καρκίνο του μαστού.

Η Νιούτον Τζον διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1992 και διαγνώστηκε ξανά το 2017 μετά από χρόνια ύφεσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε επίσης δραστηριοποιηθεί με το δικό της “Olivia Newton-John Foundation Fund”, το οποίο είχε επικεντρωθεί στην έρευνα για τον καρκίνο.

PRINCE

Ένας τεράστιος καλλιτέχνης, γεμάτος ταλέντα, είτε μιλάμε για σύνθεση είτε για στίχο είτε για ένα από τα συγκλονιστικότερα παιξίματα κιθάρας που έχουμε ακούσει ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον θάνατό του, εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συγκλονίστηκαν, και η 21η Απριλίου του 2016 παραμένει μέχρι και σήμερα μία ημέρα μνήμης για μία από τα μεγαλύτερες προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής.

Το 2018, λοιπόν, οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ευρήματα της έρευνας για την αιτία του θανάτου του 57χρονου μύθου, η οποία είχε ήδη προσδιοριστεί αρκετά νωρίτερα ως τυχαία υπερβολική δόση φαιντανύλης. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, αυτής της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα χρόνια που έπαιζε και έδινε παραστάσεις τον είχαν καταπονήσει τόσο πολύ που υπέφερε από χρόνιους πόνους -και ιδιαίτερα στα χέρια του. Και γι’ αυτόν τον λόγο του συνταγογραφούσαν τακτικά παυσίπονα.

Λίγες ημέρες προτού τελικά πεθάνει, ο Prince ήρθε για άλλη μία φορά κοντά στον θάνατο, και σύμφωνα με πληροφορίες αναζήτησε θεραπεία για τον εθισμό του.

Σύμφωνα με κάποιους φαν του, αλλά και την αδερφή του, υπάρχει ένα παράξενο μοτίβο στο Instagram του. Για παράδειγμα, η τελευταία του ανάρτηση με ημερομηνία 14 Απριλίου 2016 ήταν μια λευκή κενή σελίδα χωρίς καμία λεζάντα, κάτι που θεωρήθηκε αρκετά παράξενο. Και αν κάποιος μπορούσε να πάει πίσω στο Instagram του, θα έβλεπε ότι υπήρχαν πολλές παρόμοιες αναρτήσεις. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ήταν αυτά τα ποστ.

Γεγονός είναι πάντως ότι η αδερφή του, η Σάρον Λ. Νέλσον, εξοργίστηκε όταν κατάλαβε ότι ενώ υπάρχει αυτό το μοτίβο στα social του που μπορεί και να δείχνει κάτι, οι αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, το αγνόησαν τελείως.

ΤΣΕΣΤΕΡ ΜΠΕΝΙΝΓΚΤΟΝ

Όταν ο Τσέστερ Μπένινγκτον των Linkin Park αυτοκτόνησε στις 20 Ιουλίου 2017, είχαν περάσει λιγότερο από δύο μήνες αφότου είχε παίξει σε ένα αφιέρωμα για τον Κρις Κορνέλ των Soundgarden, ο οποίος επίσης είχε αυτοκτονήσει. Και είχαν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από όταν είχε κάνει την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram.

Το στιγμιότυπο ήταν μια φωτογραφία του ίδιου πάνω στη σκηνή, τραβηγμένη από πίσω, όπου έδειχνε τη θέα του πλήθους της συναυλίας που ήταν συγκεντρωμένο μπροστά του. Η λεζάντα έγραφε απλά: “Birmingham, U.K. #OneMoreLight”.Και η ίδια φωτογραφία έδινε και ένα πολύ σημαντικό μάθημα: Τα φαινόμενα μπορεί να απατούν. Ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη δίνουν αγώνες σκληρούς, που δεν ξέρει κανείς.

Έκτοτε έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τελευταίους δώδεκα μήνες της ζωής του.

Από τη δική της μεριά, και η σύζυγός του, Ταλίντα, έχει μιλήσει για τη σημασία της ευαισθητοποίησης πάνω σε τέτοια ζητήματα. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή δήλωσε στο CNN ότι η κατάθλιψή του “ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας”. Και πρόσθεσε: “Αν μπορούμε να βρούμε καλούς μηχανισμούς αντιμετώπισης, αν έχουμε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και στους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε, αυτό μας βοηθάει να κάνουμε καλύτερες επιλογές για τον εαυτό μας. Και ο σύζυγός μου δεν το είχε αυτό σε πολλές περιπτώσεις”.

COOLIO

Ο θάνατος του Coolio ήταν αρκετά ξαφνικός, μετατρέποντας κατά έναν τραγικό τρόπο την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram από μια πιθανή υπόσχεση για νέο υλικό σε έναν σπαρακτικό αποχαιρετισμό. Σε αυτήν τη φωτογραφία, ο γνωστός ράπερ απεικονίζεται να κοιτάζει αλλού από την κάμερα, καθισμένος σε κάτι που μοιάζει με καμαρίνι ή ίσως ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Υπάρχει μια τσάντα πάνω στο τραπέζι μπροστά του και δείχνει σαν να δουλεύει σκληρά πάνω σε κάτι. Η λεζάντα έγραφε: “Τι κάνω; #guess #thoughts #sayanything” και από τότε τα σχόλια που γράφτηκαν εκείνη τη μέρα έχουν μετατραπεί σε σκέψεις θλίψης και στενοχώριας αντί αισιοδοξίας. Κρύβουν ίσως μια ειρωνεία.

Αυτή η ανάρτηση είχε ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ο Coolio πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου. Πέρα από τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν όπως η μυοκαρδιοπάθεια και το άσθμα, ο θάνατός του του ήταν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού φαιντανύλης, ηρωίνης και μεθαμφεταμίνης, σε συνδυασμό με προηγούμενη χρήση φαινκυκλιδίνης (PCP).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό