17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα πρώτα renders δείχνουν ένα γνώρισμο design

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Samsung έχει ήδη ένα πολύ φορτωμένο 2024, από την παρουσίαση τριών νέων Galaxy S24 μέχρι την ανακοίνωση του Galaxy Ring. Τώρα, φέρεται ότι βλέπουμε για πρώτη φορά το επερχόμενο αναδιπλούμενο της εταιρείας – το Samsung Galaxy Z Fold6. Από νωρίς σήμερα, ο γνωστός leakster @OnLeaks συνεργάστηκε με το SmartPrix για να μοιραστεί renders του Fold6. Με μια πρώτη ματιά, το Fold 6 μοιάζει πολύ με το περσινό Galaxy Z Fold5. Υπάρχει μια στενή εξωτερική οθόνη 6,2” και όταν ανοίγει το Fold6, έχουμε μια εσωτερική εύκαμπτη οθόνη 7,6”. Αναφέρεται ότι οι διαστάσεις του Fold6 είναι 153,5 x 132,5 x 6,1mm όταν είναι ανοιγμένο, καθιστώντας το ελαφρώς μικρότερο και φαρδύτερο από το Fold5.

Υπάρχει μια μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή εδώ, η οποία φαίνεται στο πλαίσιο του τηλεφώνου. Το Galaxy Z Fold6 φαίνεται να έχει ένα πιο επίπεδο πλαίσιο και πιο αιχμηρές γωνίες από τον προκάτοχό του, όχι σε αντίθεση με παρόμοια στοιχεία σχεδιασμού που είδαμε στο Galaxy S24 και το Galaxy S24 Ultra.

Πέρα από αυτό, όμως, δεν υπάρχουν πραγματικά πολλά νέα στοιχεία σε σύγκριση με τις τελευταίες δύο γενιές του Galaxy Z Fold. Υπάρχει ένα σύστημα τριπλής κάμερας στο πίσω μέρος, μια οπή για την κάμερα στην εξωτερική οθόνη και μια κάμερα κάτω από την εσωτερική οθόνη. Επίσης, εξακολουθείς να διαθέτει μια θύρα φόρτισης USB-C, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στο power button και τις συνήθεις θέσεις για τα volume buttons, τα μικρόφωνα κ.λπ. Τα renders δείχνουν το Galaxy Z Fold6 σε μαύρο χρώμα, αλλά σίγουρα περιμένουμε και άλλα χρώματα μόλις έρθει η ώρα της κυκλοφορίας.

Παρόλο που δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Samsung πιθανότατα θα το παίξει εκ του ασφαλούς για άλλη μια φορά με το Z Fold6, εξακολουθεί να είναι αναπάντεχο το γεγονός ότι τόσο λίγα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. Σε μια αγορά όπου υπάρχει το OnePlus Open, η Google πρόκειται να κάνει ενδιαφέροντα πράγματα με το Pixel Fold 2 και άλλες, μικρότερες εταιρείες μπαίνουν επίσης στον αγώνα των αναδιπλούμενων συσκευών, άλλη μια άτολμη αναβάθμιση για το Fold6 δεν είναι η καλύτερη είδηση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε βελτιωμένες επιδόσεις και νέα χαρακτηριστικά AI, όπως κάναμε με την οικογένεια S24, αλλά πέρα από αυτό, τα πράγματα φαίνονται αρκετά ίδια.

Samsung Galaxy Z Fold6 – Αναμενόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τα renders και όσα αναφέραμε παραπάνω, το Galaxy Z Fold6 θα διαθέτει εξωτερική οθόνη 6,2” και εσωτερική οθόνη 7,6”. Και οι δύο οθόνες θα είναι Dynamic AMOLED και θα υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης 120 Hz.

Ενώ η εσωτερική οθόνη θα είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ή ultra-thin glass, όπως το αποκαλεί η Samsung, η cover display θα πρέπει να φέρει το νέο Corning Gorilla Glass Armor για προστασία. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα περίπου στα 2.600 Nits.

Στο Galaxy Z Fold6 αναμένετα το chipset Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy, το ίδιο που έχουμε στην τελευταία σειρά ναυαρχίδων της εταιρείας. Το τηλέφωνο θα διαθέτει επίσης 12 ή 16GB μνήμης RAM και έως και 1TB αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0.

Όσον αφορά τις κάμερες, το τηλέφωνο πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τους ίδιους αισθητήρες με το Galaxy Z Fold5. Η συσκευή αναμένεται να διαθέτει ένα σύστημα κάμερας 50 MP + 12 MP + 10 MP στο πίσω μέρος, μια selfie κάμερα 10 MP και μια κάμερα 4 MP κάτω από την εσωτερική οθόνη.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας και η ταχύτητα φόρτισης θα είναι επίσης λογικά οι ίδιες. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με το One UI 6.1.1 που βασίζεται στο Android 14 και θα λάβει 7 μεγάλες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και 7 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Τέλος, αναμένουμε ότι το Galaxy Z Fold 6 θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου 2024 σε μια εκδήλωση Unpacked, με την κυκλοφορία του να ξεκινά μέσα στον Αύγουστο.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό