20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα πρωταθλήματα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως

Ειδήσεις Ελλάδα

Εσύ ποιο πρωτάθλημα παρακολουθείς περισσότερο; Τα στοιχεία της παγκόσμιας τηλεθέασης βγήκαν στη φόρα και δεν μας προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη, αν εξαιρέσουμε το νούμερο 4 της κατάταξης, που κανείς μας δεν περίμενε πως θα υπάρχει στη λίστα, πόσο μάλλον σ’ αυτή τη θέση.

Την πρώτη θέση νομίζω όλοι την ξέρουμε ή τουλάχιστον την φανταζόμαστε. Η Premier League κυριαρχεί με το θέαμά της και με ομάδες όπως Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και άλλες πολλές δεν γίνεται να μην υπάρχει γωνιά του χάρτη, που να μην παρακολουθεί αυτό το πρωτάθλημα.

Η La Liga κρατιέται στην δεύτερη θέση. Μπορεί οι μεγάλοι «αστέρες», Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να έχουν αποχωρήσει, εδώ και χρόνια, το Ισπανικό Πρωτάθλημα, όμως, δεν χάνει την αίγλη του. Η αλήθεια είναι πως μόνο το «Ελ Κλάσικο» αρκεί. Οι πορείες όμως και των υπόλοιπων ομάδων και δη της Σεβίλλης στο Europa League, τραβάνε το ενδιαφέρον.

Κοίτα να δεις τι κάνει ο Εμπαπέ. Η Ligue 1 βρίσκεται στην τρίτη θέση, χωρίς όμως να έχει τις ομάδες που ξετρελαίνουν τον ποδοσφαιρικό πληθυσμό. Έχει, όμως, τον Κιλιάν Εμπαπέ και την Παρί Σεν Ζερμέν. Μόνο αυτό είναι υπέρ-αρκετό. Απ’ την επόμενη χρονιά που θα «μετακομίσει» στην Ισπανία, ίσως, αλλάξουν τα δεδομένα (όπως και το όνομα).

Η έκπληξη της λίστας βρίσκεται στη θέση 4 και είναι η Liga MX, γνωστή σε όλους μας ως Πρωτάθλημα Μεξικού. Ποιός θα το περίμενε, άραγε, πως η άσημη αυτή λίγκα θα σκαρφάλωνε τόσο ψηλά, ενώ υπάρχουν χώρες με διασημότερες και δυνατότερες ομάδες (Βραζιλία, Αργεντινή, ΗΠΑ, Πορτογαλία κλπ.).

Την πεντάδα συμπληρώνει η Serie A. Ίσως κι αυτή είναι μία έκπληξη. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να υπήρξε η αυτοκρατορία της Γιουβέντους, τα τελευταία τέσσερα, όμως, βλέπουμε ένα απ’ τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα. Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι, Ρόμα, Λάτσιο, ανεβάζουν ποιοτικά την Ιταλική Λίγκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό