22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα προφίλ των Μπεσίκτας και Νέφτσι, υποψηφίων αντιπάλων στα playoffs του Europa Conference League

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας – Νέφτσι Μπακού στα playoffs του Conference League αν αποκλείσει τη Ντινάμο Κιέβου.

Ο Άρης έμαθε ολόκληρο το μονοπάτι που θα έχει μέχρι και τους ομίλους του Conference League. Αν οι κίτρινοι καταφέρουν να αποκλείσουν την Ντινάμο Κιέβου τότε θα αναμετρηθούν με τον νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας – Νέφτσι Μπακού.

Η τουρκική ομάδα φαντάζει στα χαρτιά το φαβορί για να προκριθεί στον επόμενο γύρο, ως πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα ωστόσο πρέπει να το αποδείξουν στο χορτάρι. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων των κιτρίνων.

Το προφίλ της Μπεσίκτας

Η Μπεσίκτας είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Τουρκίας. Ιδρύθηκε το 1903 και στην τροπαιοθήκη της έχει 21 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα και εννιά Super Cup.

Την περσινή σεζόν δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρά μόνο στην Τουρκία. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους “16” στα πέναλτι από την Ανκαρακουτσού. Προπονητής της είναι ο Σενόλ Γκιουνές, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο ρόστερ της έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αλλά και Τούρκους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα από τ αστέρια που έχει στο ρόστερ της είναι ο Βενσάν Αμπουμπακάρ, ο Γκέντσον Φερνάτες και ο Τσενκ Τοσούν.

Στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι απέκτησε μεταξύ άλλων τους Ζαν Ονανά, Αρθούρ Μαζουακού, Άντε Ρέμπιτς και Ντάνιελ Αμάρτι. Θα αποχωρήσουν οι Ρομίν Σάις, Νέιθαν Ρέντμοντ και Γουέλιντον.

Μέχρι στιγμής έχουν δώσει δύο επίσημα παιχνίδια με τα Τίρανα, στα οποία νίκησαν με 3-1 και 2-0.

Το προφίλ της Νέφτσι

Η Νέφτσι ιδρύθηκε το 1937 και έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων εννιά πρωταθλήματα και επτά Κύπελλα. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του αζέρικου πρωταθλήματος και ήταν φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου.

Ο Λαουρέντσιου Ρέγκεκαμπφ αποχώρησε, όμως οι Αζέροι επιμένουν σε Ρουμάνο προπονητή και προσέλαβαν το καλοκαίρι τον Άντριαν Μούτου. Το ρόστερ ενισχύθηκε με τον Βραζιλιάνο στόπερ Γιούρι Ματίας, τον Ούγγρο Μαρκ Τάμας ως παρτενέρ του, τον εξτρέμ Αντρέ Σινιασίκι, τον διεθνή επιθετικό μέσο Φίλιπ Όζομπιτς και τον Κιάρα Κιαράγεβ, μεταξύ άλλων.

Ο πρωταγωνιστής της περσινής σεζόν, ο αρχηγός Έμιν Μαχμούντοβ, που σημείωσε 19 γκολ κι έβγαλε έντεκα ασίστ, παρέμεινε στο ρόστερ, όπως και ο δεξιός εξτρέμ Κένι Σαϊέφ, που είχε οκτώ γκολ και δώδεκα ασίστ.

Η σεζόν για τους Αζέρους άρχισε με την ισοπαλία εκτός έδρας κόντρα στη Ζελιεζνιτσάρ και τη νίκη 2-0 στο Μπακού στον προηγούμενο γύρο, ενώ στο πρωτάθλημα ηττήθηκε εκτός έδρας από την Καπάζ στην πρεμιέρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό