27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τα πολύχρωμα Μανδράκια με την ξεχωριστή ελληνική ομορφιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποτελούν ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο του νησιού και όχι άδικα

Υπάρχουν διάφορα μέρη στη χώρα που είναι πολύ χαρακτηριστικά και μένουν στο μυαλό σου χαραγμένα ακόμη κι αν τα δεις μόνο μια φορά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα Μανδράκια της Μήλου.

Τα Μανδράκια της Μήλου βρίσκονται στην βόρεια πλευρά του νησιού σε μια τοποθεσία από την οποία το μάτι σου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Εκεί που θες να σταματήσει ο χρόνος και εσύ να μείνεις και να αγναντεύεις. Τι το ιδιαίτερο όμως έχουν και ξεχωρίζουν; Εκεί βρίσκονται τα περίφημα Σύρματα. Είναι τα σπιτάκια που χρησιμοποιούσαν παλιά οι ψαράδες του νησιού για να βάζουν τις βάρκες τους αλλά και ό, τι άλλο χρειάζονταν για την δουλειά τους καθημερινά. Αυτά, λοιπόν, τα Σύρματα είχαν διάφορα χρώματα για να ξεχωρίζουν από μακριά αλλά και για αισθητικούς λόγους.

Το χωριό είναι ιδανικό αν θες να μείνεις εκεί έχοντάς το σαν ορμητήριο για να εξερευνήσεις το νησί κάνοντας τις διακοπές σου, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Οι διακοπές στη Μήλο είναι σίγουρα ξεχωριστές. Γιατί από μόνο του το νησί έχει δεκάδες ομορφιές και σημεία που θα σου μείνουν αξέχαστα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό