20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τα περιθώρια στενεύουν και τα λάθη… τιμωρούνται

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστροφή στην ενεργό δράση των playoffs της Super League 1  με την 2η αγωνιστική να αναμένεται άκρως εντυπωσιακή. Τα δύο ντέρμπι, ανάμεσα στην ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ, σαφώς, ξεχωρίζουν. Ο Άρης θα υποδεχτεί την Λαμία, στο πιο αδιάφορο (βαθμολογικά) παιχνίδι. 

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Η «μάχη» της 2ης αγωνιστικής ξεκινάει απ’ την Λεωφόρο

Στο πρώτο, χρονικά, παιχνίδι της ημέρας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στην κατάμεστη «Λεωφόρο» (18:00, Cosmote Sport 2 HD). Οι δύο ομάδες απέχουν, μόλις, ένα βαθμό, η μία απ’ την άλλη, με τον δικέφαλο να έχει το προβάδισμα (60 έναντι 59) και να θέλει να το διατηρήσει ή και να το διευρύνει.

Ο Φατίχ Τερίμ είδε τους διεθνείς να επιστρέφουν και να μην εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο Τούρκος προπονητής ανακοίνωσε την αποστολή και από αυτή λείπουν οι Σένκεφελντ (πρόβλημα στη μέση), Ούγκο, Λημνιός και Αϊτόρ. Το «παρών» στην χθεσινή προπόνηση (30/03) έδωσε και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος.

Απ’ την άλλη με βασικό πρόβλημα την απουσία του Ραχμάν Μπάμπα θα κατέβει στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον γκανέζο μπακ, που έκανε ατομικό πρόγραμμα, όπως και στον Εκόνγκ που συνεχίζει την αποθεραπεία του, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος πριν μια εβδομάδα έχασε τον πατέρα του. Εκτός, για λόγους τακτικής έμειναν οι Σάστρε και Τζίμας.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Να διατηρηθεί στην κορυφή η «Ένωση», να παραμείνουν στην διεκδίκηση οι Πειραιώτες

Στο δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20:30, Cosmote Sport 2 HD) σε παιχνίδι-γιορτή, για τους φίλους της «Ένωσης», αφού θα άρχισουν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απ’ την ίδρυσή της ομάδας (13/04). Η «OPAP Arena» θα είναι γεμάτη, καθώς έχει ανακοινωθεί sold-out και για το επόμενο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ.

O Mατίας Αλμέιδα θα έχει άπαντες διαθέσιμους, κάτι… σπάνιο για την ΑΕΚ, μιας και έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς φέτος. Στην προπόνηση της Παρασκευής (29/3) έλαβε κανονικά μέρος και ο Αλεξάντερ Κάλενς έπειτα απ’ την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την εθνική Περού.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, απ’ την άλλη, έχει τους δικούς του προβληματισμούς, για την ενδεκάδα, που σκέφτεται να εμπιστευτεί την ίδια με του αγώνα ενάντια στην Μακάμπι (6-1). Ο Ζέλσον Μάρτινς επέστρεψε στην αποστολή, αλλά παρέμεινε εκτός ο Αλεξανδρόπουλος και προστέθηκε και ο Αντρέ Όρτα. Πιθανή η χρησιμοποίηση του Πασχαλάκη, αντί του Τζολάκη, ερωτηματικό η συμμετοχή, στο βασικό σχήμα, του Μασούρα, έπειτα τα 210′, που έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας.

Άρης – Λαμία: Προπόνηση ενόψει τελικού για τους Θεσσαλονικείς, «ώρα» αποδείξεων για την ομάδα του Βόκολου

Άρης και Λαμία θα βρεθούν αντιμέτωποι στο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής (20:30, Novasports Prime). Oι δύο ομάδες δεν διεκδικούν κάτι στο φετινό πρωτάθλημα και θα «κοντραριστούν» χωρίς κανέναν βαθμολογικό άγχος.

Απ’ την αποστολή του Άρη απουσιάζουν ο Φραν Βέλεθ και ο Άλβαρο Ζαμόρα. Ο Ισπανός αμυντικός είχε κάποιες μικρές ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, ενώ ο Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός επέστρεψε την Παρασκευή από την πατρίδα του, όπου είχε υποχρεώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Χωρίς προβλήματα για την Λαμία, που θα ανέβει πλήρης στην Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:31/03, 18:00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Cosmote Sport 2 HD)31/03, 20:30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (Cosmote Sport 1 HD)31/03, 20:30 Άρης – Λαμία (Novasports Prime)

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό