24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα παρασκήνια του υπουργικού: Ο Πίνατ, τα μπισκοτάκια του Άδωνι και το τάπερ με τα κεφτεδάκια

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλούσιο παρασκήνιο έκρυβε η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Λογικό, καθώς οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες και τα μέλη της κυβέρνησης προσέρχονται στις συνεδριάσεις πλήρως εφοδιασμένα.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, τα πολύωρα υπουργικά συμβούλια στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν γίνει συνήθεια. Μαραθώνιες οι συνεδριάσεις, σας λέω. Το προηγούμενο Υπουργικό διήρκησε τρεις ώρες, το χθεσινό πάνω από τέσσερις. Τόσες ώρες συνεδρίασης κάνουν τους υπουργούς να κουράζονται και να… πεινάνε. Γιατί τα μπισκοτάκια που τους προσφέρει ο Πρωθυπουργός δεν είναι λύση. Κάτι που αμέσως αντιλήφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και μόλις άρχισε η συνεδρίαση άρχισε να τα τρώει το ένα μετά το άλλο.

«Από πολύ νωρίς άρχισες να τρως Άδωνη»

Το πρόσεξε βεβαίως ο Πρωθυπουργός και του έκανε παρατήρηση: «Από πολύ νωρίς άρχισες να τρως Άδωνη» του είπε, αλλά μάλλον δεν το εννοούσε αφού τα μπισκοτάκια που είχε μπροστά του ο υπουργός Εργασίας εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Και ξέρετε γιατί; Επειδή όπως είπε ο Άδωνις σε λίγο δεν θα είχε μείνει κανένα μπισκοτάκι από τους υπόλοιπους υπουργούς που τα… γλυκοκοίταζαν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως στο επόμενο Υπουργικό θα φέρει μαζί του και ταπεράκι, σαν τα ταπεράκια με κεφτεδάκια προφανώς που έπαιρναν οι μαθητές μαζί τους στις μαθητικές εκδρομές.

Ο Πίνατ στο τραπέζι του υπουργικού

Υπήρξαν και άλλα «πρωτοφανή» που συνέβησαν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο και δεν είναι μόνον τα μπισκοτάκια που «τσάκισε» ο Άδωνις. Ήταν και η παρουσία του… Πίνατ. Εισήλθε στην αίθουσα μαζί με τον Πρωθυπουργό και στρογγυλοκάθισε ανάμεσα στους υπουργούς. Ακόμα σημείωσα την λακωνική ομιλία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, αν και κύριο θέμα στο Υπουργικό ήταν της αρμοδιότητάς του, δηλαδή η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στο προηγούμενο Υπουργικό κ. Χατζηδάκης μίλησε μια ώρα, αυτή τη φορά μίλησέ μόλις 20 λεπτά, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης που μίλησε και αυτός μία ώρα.

Η εντολή του Μητσοτάκη

Όπως επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, η εντολή που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης να μην πληρώσουν (σ.σ. το «μάρμαρο») οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι αγοράζουν προϊόντα με μαύρο χρήμα να πληρώνουν πρόστιμο το διπλάσιο της αξίας του προϊόντος που αγόρασαν. Για να ξέρετε. Υπήρξε και «συνταγή» Στουρνάρα στο Υπουργικό κατά φοροδιαφυγής – POS… παντού, κίνητρα για e-πληρωμές. Και τούτο γιατί το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα εκτιμάται στο 20,9% του ΑΕΠ, υψηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό