21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τα ορόσημα μιας εντυπωσιακής εβδομάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πτώση έκλεισαν σήμερα οι μετοχές στη Wall Street , ωστόσο πρόκειται για μία εντυπωσιακή εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές είδαν την παύση των επιτοκιακών αυξήσεων από την Federal Reserve πολλά υποσχόμενη, και ενθαρρύνθηκαν ιδιαίτερα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις τιμές καταναλωτή.

O S&P 500 υποχώρησε 0,37% «σπάζοντας» το ανοδικό σερί έξι συνεδριάσεων για να κλείσει στις 4.409,59 μονάδες, όπως και ο Dow Jones που υποχώρησε 0,32% ή 108,94 μονάδες κλείνοντας στις 34.299,12 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,68%, κλείνοντας στις 13.689,57 μονάδες.

Τα βασικά ορόσημα αυτής της εβδομάδας:

-Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,6% σε εβδομαδιαία βάση, στην καλύτερη επίδοση από το Μάρτιο.Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον S&P 500, στην πρώτη τέτοια εβδομάδα από το Νοέμβριο του 2021.Ο δείκτης ενισχύεται τώρα περισσότερο από 26% από το χαμηλό της bear market.

-Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύθηκε 3,3% στην εβδομάδα, στην καλύτερη επίδοση από το Μάρτιο.Ο Nasdaq κινείται ανοδικά για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2019.Τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500 σημείωναν άνοδο επί έξι ημέρες έως την Πέμπτη.

-Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,3% την εβδομάδα, καταγράφοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Η Fed προσέφερε στους επενδυτές αυτό που ήθελαν αυτή την εβδομάδα όταν η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκιά της αμετάβλητα μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις. Παρότι  προανήγγειλε δύο ακόμη επιτοκιακές αυξήσεις έως τα τέλη του έτους, πολλοί συναλλασσόμενοι και οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στο τέρμα του σημερινού κύκλου σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Η μετοχή της Adobe ενισχύθηκε 1,2% στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων της και των προβλέψεών της. Η «αγαπημένη» μετοχή στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης Nia έχει ενισχυθεί περισσότερο από 10% στην εβδομάδα, καταγράφοντας από τις αρχές του έτους έως σήμερα ράλι 196%.

Περισσότερο από 6% ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα και η μετοχή της Microsoft αγγίζοντας ιστορικό υψηλό την Πέμπτη.

«Η Wall Street παραμένει αισιόδοξη ότι το κύμα ευφορίας για την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα εξαλειφθεί σύντομα και ότι οι επενδυτές θα επιλέξουν αμερικανικές μετοχές. Αυτό το ράλι της αγοράς φαίνεται λίγο υπερβολικό όμως υπάρχει υπερβολικά πολύ χρήμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο περιθώριο, που σημαίνει ότι εάν οι μετοχές στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης παραμείνουν άθικτες, τότε η άνοδος του S&P 500 θα συνεχιστεί», αναφέρει ο Εντ Μόια, στρατηγικός αναλυτής της Oanda.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό