18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα νέα chipsets για Wear OS smartwatches

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα τα νέα chipsets της για την τροφοδοσία των Wear OS smartwatches νέας γενιάς, με τα οποία υπόσχεται ότι θα προσφέρει διπλασιασμό της απόδοσης και περισσότερες λειτουργίες με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%.

Το ισχυρότερο από αυτά είναι το Qualcomm Snapdragon W5+ Gen1 που κατασκευάζεται στα 4nm με αποτέλεσμα να σηματοδοτεί ένα άλμα εξέλιξης σε σύγκριση με το Snapdragon Wear 4100+ (12nm). Ενσωματώνει, μεταξύ άλλων, συνεπεξεργαστή κατασκευασμένο στα 22nm, επεξεργαστή γραφικών Adreno 702, 16GB μνήμη RAM, κεραία Bluetooth 5.3 και σύμφωνα με την εταιρεία θα φέρει υποστήριξη για 3D watch faces, 3D χάρτες και πλοήγηση, αναγνώριση εικόνας σε πραγματικό χρόνο, βελτιωμένη always-on λειτουργία και γενικότερα διαχείριση όλων των διεργασιών ενός smartwatch με πολύ μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες για το Qualcomm Snapdragon W5 Gen1, αλλά το πιθανότερο είναι πως το βασικό μοντέλο θα είναι πρακτικά το ίδιο SoC χωρίς τον συνεπεξεργαστή, όπως συνέβη με τα Snapdragon Wear 4100 και 4100+.

Τα πρώτα smartwatches που έχει επιβεβαιωθεί πως θα κυκλοφορήσουν με Snapdragon W5/W5+ Gen1 θα είναι το Oppo Watch 3 που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο και το επόμενης γενιάς Mobvoi TicWatch που αναμένεται το φθινόπωρο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό