25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τα μηχανήματα τεχνολογικής υπεροχής και καινοτομίας της HUQSVARNA, διαθέσιμα για τη μάχη κατά της φωτιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την διασφάλιση του φυσικού δασικού περιβάλλοντος καθώς και το πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας μας.

Με μήνυμα «Ας κρατήσουμε τη φλόγα εκεί που ανήκει» η εταιρία Παντελής Παπαδόπουλος Α.Ε.Β.Ε., αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Husqvarna εδώ και 60 χρόνια, προχώρησε σε υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας με τη Δασικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, με αντικείμενο τη δωρεά τεχνικού εξοπλισμού προς τους δασικούς και δασεργάτες ώστε να υποστηριχθούν στο έργο της πυροπροστασίας των δασών και ειδικότερα του δασικού φυσικού περιβάλλοντος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

«Ας κρατήσουμε τη φλόγα εκεί που αυτή ανήκει»

Ενόψει του μεγάλου εθνικού κινδύνου των πυρκαγιών και γνωρίζοντας ότι μαζί με το φυσικό δασικό περιβάλλον βρίσκεται σε κίνδυνο και το πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας, η Εταιρεία θέτει τους πόρους της, μηχανήματα τεχνολογικής υπεροχής και καινοτομίας,ατομικό εξοπλισμό προστασίας Husqvarna  αλλά και διαρκή εκπαίδευση στη διάθεση των μαχητών της φωτιάς, δηλαδή των πυροσβεστών, των δασικών υπαλλήλων, των δασεργατών.

Η πρωτοβουλία αυτή, που χαρακτηρίζεται από τον επίκαιρο και εύστοχο χαρακτήρα της, αλλά και από στοιχεία εθνικής ευθύνης και συνεισφοράς, επιβεβαιώνει την ταύτιση της εταιρείας με το δασικό φυσικό περιβάλλον που άλλωστε έχει θέσει ως αποστολή της να υπηρετεί. 

Σε συνεργασία με τις θεσμικές αρχές, τους μόνους αρμόδιους που γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες στο πεδίο, η εταιρεία συνάπτει 4ετή Συμφωνία Συνεργασίας , όπου κάθε χρόνο θα αξιολογεί τις ανάγκες και θα προβαίνει σε ανάλογες δωρεές, συνολικού ύψους 100.000€.

Η Συμφωνία προσφέρει την απαιτούμενη θεσμικότητα και διαφάνεια στη δράση, και ως εκ τούτου θα βρίσκεται προς δημόσιο έλεγχο. 

Η επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας όπου και υπογράφηκε η Συμφωνία, μόνο τυχαία δεν είναι. Οι παγκόσμιοι συμβολισμοί του μνημείου και η ιερότητα του χώρου, το καθιστούν εθνικό και παγκόσμιο κεφάλαιο. Και καθώς το πολιτιστικό κεφάλαιο είναι ευθέως συνδεδεμένο με το φυσικό περιβάλλον, η εταιρεία μόνο ταγμένη σε αυτόν τον σκοπό θα μπορούσε να είναι. 

Το δάσος της Φολόης, ο Κρόνιος Λόφος, αλλά και το σύνολο του φυσικού περιβάλλοντος της Αρχ. Ολυμπίας, πλέον είναι «υιοθετημένα» από την Εταιρεία. Με στόχο : Να εξοπλιστούν οι δασικές υπηρεσίες, να εκπαιδευθούν στη χρήση των τεχνολογικών θαυμάτων της HUSQVARNA και να μην επιτρέψουν σε φλόγες πυρκαγιάς να βλάψουν το φυσικό περιβαλλον εκεί. 

Με άλλα λόγια : Να κρατηθεί η φλόγα εκεί που ανήκει .

Το φυσικό περιβάλλον ανήκει στις οικουμενικές αξίες του Ολυμπισμού, ήδη από τους  Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004. Το ολυμπιακό ιδεώδες διευρύνεται, μετέχει στον προβληματισμό του αιώνα μας και καλεί τον άνθρωπο σε σχέση ευθύνης με τη φύση. 

Σε όλες τις πρωτοβουλίες των Ολυμπιακών Αγώνων ενσωματώνεται ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει η Νικη Γουλανδρή σε εκδήλωση για το ΑΘΗΝΑ 2004 : Η αξία και συμβολή του φυσικού περιβάλλοντος δεν απουσίασε ποτέ από το πνεύμα της ολυμπιακής ιδέας. Ενυπήρχε πάντοτε ως αυτονόητη. H μαγεία και η συνέχεια της ροής ήσαν δεδομένες. Δεν τις αναζήτησαν, τις κατέκτησαν ως στάση ζωής, τις ανήγαγαν σε υπέρτατες οικουμενικές αξίες. Θέσεις ελληνικές από την απώτερη αρχαιότητα, σχέσεις συμβιωτικές κατ’Αριστοτέλη: «Ενας λαός διαμορφώνεται από το πνεύμα του χώρου και τη φύση του εδάφους που κατοικεί». Στην Ολυμπία, στη χώρα της Ηλιδος, το φυσικό περιβάλλον προσφέρθηκε ως χώρος ιδανικός για το στέγασμα της πιο μεγαλόπνοης σύλληψης του αρχαίου κόσμου. Σ’ αυτό συνέβαλαν το ήπιο κλίμα της, οι ορεινοί όγκοι που την προστατεύουν, οι γόνιμες πεδινές παραλιακές εκτάσεις και μια ειδυλλιακή μεσογειακή βλάστηση από πλατάνια, κυπαρίσσια, βελανιδιές, αγριελιές» – κατέληξε η κ. Νίκη Γουλανδρή, αποτίοντας φόρο τιμής στην ομορφιά της ελληνικής φύσης, σε μια θάλασσα από αγριολούλουδα!».

Πριν από 60 χρόνια και για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Husqvarna πήρε την απόφαση να διαθέσει την κορυφαία τεχνολογία της εκτός της σκανδιναβικής επικράτειας. Εμπιστεύτηκε τον Παντελή Μ. Παπαδόπουλο, ιδρυτή της Παντελής Παπαδόπουλος Α.Ε.Β.Ε., ως τον πρώτο εμπορικό συνεργάτη της, σε ένα ταξίδι που έκτοτε μύησε χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες στη φροντίδα της γης και του πρασίνου με τα προϊόντα της Husqvarna.

Τα 60 χρόνια της Husqvarna στην Ελλάδα είναι ταυτόχρονα 60 χρόνια καινοτομίας στον κήπο, στον αγρό, στο δάσος και στα πάρκα, όλα δεμένα με σχέσεις εμπιστοσύνης και διαρκούς υποστήριξης από τους εξειδικευμένους ανθρώπους της Παντελής Παπαδόπουλος Α.Ε.Β.Ε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό