19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τα μελλοντικά iPhone ίσως είναι ανθεκτικά σε γρατσουνιές και βαθουλώματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple έχει λάβει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό US 11.678.445 B2 από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) για μια πατέντα με τίτλο “Spatial Composites”.

Αυτό έχει σχέση με τη διαδικασία ενσωμάτωσης υλικών όπως το μέταλλο και το κεραμικό στο περίβλημα μιας συσκευής προκειμένου να γίνει πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Όπως σημειώνει η Apple στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τα περιβλήματα από μέταλλο είναι ισχυρά και θα μπορούσαν να είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές, αλλά θα μπορούσαν επίσης να παρεμποδίσουν τις ραδιοσήματα που εισέρχονται ή προέρχονται από τη συσκευή.

Το πλαστικό επίσης δεν θα ήταν κατάλληλο, γιατί μπορεί να μην εμποδίζει τα ραδιοσήματα, αλλά μπορεί εύκολα να γρατσουνιστεί και να βουλώσει. Το κεραμικό περίβλημα θα επέτρεπε επίσης ραδιοσήματα να εισέρχονται και να βγαίνουν από τη συσκευή και θα είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Αλλά το κεραμικό μπορεί επίσης να είναι εύθραυστο.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συζητά τη χρήση και των τριών υλικών σε συνδυασμό για τη δημιουργία πλαστικού περιβλήματος ενσωματωμένου με μέταλλο, κεραμικό, γυαλί και άλλα υλικά.

Αυτά τα υλικά θα ενσωματωθούν πάνω από το πλαστικό για να παρέχουν μια ισορροπία ιδιοτήτων, όπως αντοχή, σκληρότητα, αντίσταση θραύσης, ραδιοδιαφάνεια και αντοχή στις γρατσουνιές ή στην τριβή. Τα ανθεκτικά στην τριβή υλικά θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Θα μπορούσαν να είναι σφαιρικά, να έχουν σχήμα χάντρας ή να έχουν δομές διασύνδεσης που επιτρέπουν στα ανθεκτικά στην τριβή υλικά να συνδέονται μεταξύ τους.

Παίζοντας με την επιφανειακή πυκνότητα των ανθεκτικών στην τριβή υλικών, η Apple μπορεί να είναι σε θέση να αλλάξει ορισμένες από τις δομικές ιδιότητες των υλικών όπως η ακαμψία, η σκληρότητα και η ευκαμψία. Σαν παράδειγμα, στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρεται πως, αλλάζοντας τις επιφανειακές πυκνότητες αυτών των υλικών, η Apple θα μπορούσε να κάνει τις γωνίες του περιβλήματος πιο άκαμπτες και να παρέχει σε διαφορετικές περιοχές του περιβλήματος καλύτερη προστασία από γρατσουνιές και γδαρσίματα, ενώ τμήματα του περιβλήματος θα μπορούσαν να γίνουν πιο δυνατά και σκληρότερα.

Τα περιβλήματα που αναφέρονται στην πατέντα, λέει η Apple, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, tablet, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, laptop και άλλες συσκευές. Θα δούμε αν η Apple κάνει κάτι με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία λαμβάνει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια του έτους και μόνο μερικά έχουν εφαρμοστεί τελικά σε μια συσκευή Apple.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό