22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα μεγαλεία του Μεγάρου Μαξίμου, τα σενάρια της Κουμουνδούρου και το πολιτικό μέλλον του κ. Αλέξη Τσίπρα – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρίτωσε

Μετά από την Ρόδο και την Μαγνησία, τώρα καίγεται ο Εβρος. Στο νότιο τμήμα τους, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Και το μέγεθος της καταστροφής αποδίδεται από την Πυροσβεστική στον «στρατηγό άνεμο» για να θυμηθώ και τον πάλαι ποτέ υπουργό κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Δάση, εγκαταστάσεις και περιουσίες γίνονται παρανάλωμα πυρός. Μήπως υπάρχει κάποιος … γκαντέμης!

Μεγαλεία

Πάντως το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα έχει μεγαλεία! Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει άτυπο δείπνο σήμερα το βράδυ στους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη περιοχή. Παρόντες στο δείπνο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σάρλ Μισέλ. Το θέμα του δείπνου είναι η διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.

Κάτι από το παρελθόν

Και στο διήμερο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με κόσμο και κοσμάκη από την περιοχή. Αυτό που τονίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως έτσι αναδεικνύεται ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή. Σκεφτείτε πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχε καταστραφεί η οικονομική διείσδυση της χώρας στην περίοδο της κρίσης, πως θα ήταν τα πράγματα. Διότι αυτό που έχει απομείνει πλέον στην οικονομική παρουσία είναι το φάντασμα του παρελθόντος.  Εν πάση περιπτώσει «από το ολότελα καλή κι η Παναγιώτενα» που λένε και στο χωρίο μου….

Πίκρα

Πάντως η Κουμουνδούρου μία πίκρα την έβγαλε σχετικά με την σημερινή συνάντηση. Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε πως αν δεν είχε υπογραφεί η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν θα είχε ενισχυθεί ο ρόλος της χώρας μας στην περιοχή. Μάλλον έχει δίκιο….

Τελική ευθεία

Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οι εσωκομματικές διαδικασίες βρίσκονται στην τελική τους φάση. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου  πρόκειται να συνεδριάσει – ας πούμε συνεδρίαση – το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος για να ανακηρύξει τους υποψηφίους προέδρους. Αποκλειστικά! και οι πρώτες εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου – κι αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Αυτές είναι οι ημερομηνίες.

Σενάρια

Οι τέσσερις – ως τώρα – υποψήφιοι πρόεδροι οργώνουν την επικράτεια. «Από χωρίου εις χωρίον» που έλεγε και ένα παλιό ανακοινωθέν. Ομως οι συζητήσεις και τα σενάρια – εντός και εκτός Κουμουνδούρου – δίνουν και παίρνουν.

Αριθμός

Ενα μέρος τους αφορά στον αριθμό των υποψηφίων και σε βάρος ποιού ή ποιών θα είναι. Κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δεν πρόκειται οι υποψήφιοι να γίνουν περισσότεροι. Οσοι εκτέθηκαν, εκτέθηκαν…. Διότι τα επιπλέον ονόματα τα οποία κυκλοφορούν έθεταν προϋποθέσεις – και το εννοούσαν, αυτό είναι το σημαντικό – για να είναι υποψήφιοι. Ως εκ τούτου με τέσσερις θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις 10 Σεπτεμβρίου!

Πόσοι:

Ενα άλλο μέρος των συζητήσεων αφορά στον αριθμό των εκλογέων. Δηλαδή πόσοι τελικά θα προσέλθουν στις κάλπες. Αισιόδοξοι δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο «αισιόδοξοι»! και το εύρος της αισιοδοξίας του κυμαίνεται από 25.000 ως 40.000 ψηφοφόροι. Εκτός κι αν την τελευταία στιγμή γίνει η έκπληξη. Που προσώρας δεν φαίνεται….

Ο κ. Α. Τσίπρας

Υπάρχουν όμως κι άλλες συζητήσεις που δεν γίνονται στεντόρεια τη φωνή, αλλά κρυφίως. και αφορούν στο πολιτικό μέλλον του απερχόμενου προέδρου κ. Αλέξη Τσίπρα – ο οποίος ετοιμάζεται να δημιουργήσει ίδρυμα, όπως όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί. Στη Λεωφόρο Αμαλίας. Για να έχει απέναντι την Βουλή;

Νέο;

Λένε, λοιπόν, πως αν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν «περπατήσει» – το πρώτο crash test θα είναι οι ευρωεκλογές – τότε η επαναδραστηριοποίηση του κ. Τσίπρα είναι, περίπου, αναμενόμενη. Με την διαφορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα δημιουργηθεί ένα νέος πολιτικός σχηματισμός! Οι συμμετέχοντες σ΄αυτές τις συζητήσεις θεωρούν ότι υπάρχει σαφής ένδεια ισχυρών προσωπικοτήτων στην περιοχή της κεντροαριστεράς κι ως εκ τούτου εμφανίζεται συστημικό έλλειμμα. Θεωρούν δηλαδή – όλοι αυτοί που συζητούν – ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες.Αυτά συμβαίνουν στα εσωκομματικά πηγαδάκια. Νεώτερα προσεχώς….

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό