18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τα κέρδη της HSBC αυξάνονται καθώς η κορωνοϊός ανακτά δυνάμεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η HSBC έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή τράπεζα που επανέφερε τις πληρωμές μερισμάτων και μείωσε το ποσό που διέθεσε για την κάλυψη των ζημιών από δάνεια που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού,  συμβάλλοντας στην πενταπλάσια αύξηση των κερδών της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 5,1 δισ. δολάρια από 1,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 3,7 δισ. δολάρια, δήλωσε η τράπεζα τη Δευτέρα.

Η HSBC αποδέσμευσε 700 εκατ. δολάρια τα οποία είχε εξοικονομήσει για την κάλυψη επισφαλών δανείων,  διατηρεί τα αποθέματα που σχετίζονται με τον Co σε περίπου 2,4 δισ. δολάρια και συνέστησε προσοχή για την ανάκαμψη καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Δέλτα.

«Οι δραστηριότητές μας ήταν κερδοφόρες σε κάθε περιοχή το πρώτο εξάμηνο του έτους [και] αναμένουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ισχυρή το δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τράπεζα αναμένει αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου το 2022 ή το 2023, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα καταθέσεων στον κόσμο.

Η απόδοση σημείωσε μια στροφή από το ζοφερό 2020, όταν το ετήσιο κέρδος της HSBC έπεσε κατά  45 % καθώς οι τράπεζες χτυπήθηκαν από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, την επιβράδυνση του εμπορίου και τις συνέπειες από παγκόσμιους αποκλεισμούς.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,07 δολάρια ανά μετοχή, αξίας περίπου 1,4 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό