18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα ηλεκτρικά supercars θα αργήσουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Michael Leiters, έριξε φως στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της εταιρίας, αποκαλύπτοντας ότι τα πλήρως ηλεκτρικά supercars απέχουν ακόμα μερικά χρόνια. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τη συντηρητική προσέγγιση της μάρκας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σύμφωνα με τον Leiters, η βασική πρόκληση έγκειται στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα κάνει τις μπαταρίες ελαφρύτερες, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή εμβέλεια.

Μιλώντας σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στο Ντουμπάι, ο Leiters τόνισε την πρωταρχική σημασία του βάρους στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της εταιρίας.

Υποστήριξε ότι τα βαριά αυτοκίνητα θα έχουν πρόβλημα ως προς την την ταχύτητα και την ακρίβεια και δημιουργούν συνθήκες που αποξενώνουν τον οδηγό από την ουσία ενός supercar.

Στόχος της McLaren είναι τα ηλεκτρικά της να ξεπεράσουν τα ισοδύναμα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης από άποψη ισχύος, επιδόσεων και χειρισμού. 

Αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, προέβλεψε, μπορεί να οδηγήσει στην κυκλοφορία ενός EV hypercar “ίσως στο τέλος της δεκαετίας”.

Ο Leiters άφησε επίσης υπονοούμενα για την πιθανή είσοδο της McLaren στην αγορά των SUV, αναγνωρίζοντας το εξελισσόμενο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Ωστόσο, η πρωταρχική εστίαση παραμένει στα plug-in υβριδικά μοντέλα, καθώς οι κινητήρες εσωτερικής καύσης συνεχίζουν να μειώνουν τη σημασία τους. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό