16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα ηλεκτρικά θα φορτίζουν σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εξάπλωση που γνωρίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδηγεί και σε σημαντικές εξελίξεις στις μπαταρίες και την φόρτισή τους. Όμως το πρόβλημα παραμένει, και όποιος χρειάζεται μεγάλη αυτονομία θα πρέπει να αγοράσει και μεγάλη μπαταρία.
Οι μπαταρίες όμως με την υπάρχουσα τεχνολογία έχουν ένα όριο, πέρα από το οποίο γίνονται ασύμφορες οικονομικά και προσθέτουν μεγάλο βάρος στο αμάξωμα. Αυτό που μένει λοιπόν είναι να βρεθούν αν υπάρχουν νέοι τρόποι για την πιο γρήγορη φόρτιση.
Μία νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι πολύ σύντομα, πριν τα μέσα της δεκαετίας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορτίζουν έως το 90% σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Η έρευνα αυτή εξέτασε την γρήγορη φόρτιση των μπαταριών χωρίς όμως να διακινδυνεύεται η κατάσταση της μπαταρίας αλλά και η ασφάλεια του αυτοκινήτου από την υπερθέρμανση.
Χρησιμοποιώντας ειδικά “μοντέλα” έρευνας και δεδομένα από 30.000 σημεία φόρτισης, κατέληξαν ότι είναι εφικτό, με την σημερινή τεχνολογία των μπαταριών και με κάποιες αλλαγές τα πρωτόκολλα φόρτισης, να μπορούν να φορτίσουν έως το 90% σε εξαιρετικά μικρούς χρόνους.
Η τεχνολογία αυτή δοκιμάστηκε και σε πραγματικές συνθήκες και φαίνεται να αποδίδει. Χρειάζεται όμως περισσότερη έρευνα στην πράξη έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν θα επηρεάσει την ζωή της μπαταρίας. Όλα αυτά ίσως απαιτήσουν έως και 5 χρόνια μέχρι να εφαρμοστούν. Όμως όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό