20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα επόμενα Galaxy smartphones θα έχουν οθόνη κατασκευής BOE;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Samsung αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές οθονών OLED. Παράλληλα, η ίδια προμηθεύει με OLED panels αμέτρητες εταιρείες, ενώ τα smartphones που χρησιμοποιούν AMOLED είναι δεκάδες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία θέλει να εφοδιάσει τα δικά της έξυπνα τηλέφωνα με οθόνες άλλου κατασκευαστή.

Αυτά τα smartphones θα πάρουν οθόνες της BOE

Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με τη BOE, ώστε η δεύτερη να την εφοδιάσει με OLED οθόνες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά Galaxy smartphones.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η Samsung ενδιαφέρεται για μία flexible οθόνη 6,67 ιντσών την οποία θα χρησιμοποιήσει σε κάποιο από τα Galaxy S21 ή S30, ανάλογα πώς θα αποφασίσει να ονομάσει την επόμενη γενιά flagships της.

Ένα άλλο μοντέλο το οποίο λέγεται ότι θα πάρει OLED της BOE είναι το Galaxy A91, το οποίο θα έχει οθόνη 6,6 ιντσών με ανάλυση FHD+.

Γιατί η κατασκευάστρια στράφηκε σε άλλον προμηθευτή

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κίνηση από τη Samsung. Η BOE είναι η κυρίαρχος των LCD, ενώ έρχεται τρίτη στις OLED μετά την νοτιοκορεάτικη εταιρεία και την LG. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Samsung δεν είναι η μόνη που έχει στραφεί στη BOE, καθώς σύμφωνα με αναφορές τα iPhone 12 θα διαθέτουν OLED panel τα οποία θα τις προμηθεύσει η κινέζικη κατασκευάστρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Apple στοχεύει στη μείωση του κόστους των iPhone, γι’ αυτό και θα χρησιμοποιήσει OLED panel της BOE. Οπότε, ίσως η Samsung ακολουθεί την ίδια τακτική, αν και δεν είναι γνωστό κατά πόσο τη συμφέρει να μην χρησιμοποιεί τα δικά της panel.

Τέλος, η BOE φαίνεται ότι θα βοηθήσει τη Samsung προμηθεύοντας την εταιρεία με τη flexible οθόνη που χρειάζεται για το Galaxy Fold 2 και άλλα μελλοντικά foldable smartphones.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό