18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα δύο πεδία εστίασης στις έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού αλλά και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία μέχρι στιγμής παραμένει άκαρπη.

Κατά τις έρευνες αντιπαραβάλλονται εικόνες ατόμων με τατουάζ και άλλα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη φιγούρα του δράστη που έχει προκύψει από το θολό καρέ που έχει απομονωθεί και θεωρείται ότι αποτυπώνει την στιγμή της επίθεσης.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι η δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε «τυφλό» σημείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρχαν κάμερες στο συγκεκριμένο σημείο, γι’ αυτό και αναζητούν νέα ντοκουμέντα, κυρίως στα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκαν που συνηθίζουν να βιντεοσκοπούν τις κινήσεις τους. Γι’ αυτό πλέον είναι κομβικής σημασίας η έκδοση διάταξης από τους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι το φονικό όπλο, το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα καθώς πάνω στα τρία μαχαίρια που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές δεν έχει βρεθεί το αίμα του Μιχάλη.

Σημειώνεται επίσης οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμα στα χέρια τους τα ποινικά μητρώα των συλληφθέντων, παρόλο που έχουν ζητηθεί από την Κροατία με βάση το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι χώρες της ζώνης Σένγκεν. Έτσι για την ώρα «αγνοείται» το ιστορικό των προφυλακισθέντων- και ενδεχομένως περιστατικά οπαδικής βίας που έχουν λάβει χώρα στην Κροατία-, ένα στοιχείο που θεωρείται σημαντικό για τον χειρισμό τους από εδώ και πέρα από τις ελληνικές αρχές.

Την ίδια ώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία από την ανάλυση του γενετικού υλικού, ενώ η διαδικασία προχωράει με αργούς ρυθμούς.

Ευκαιριακό χτύπημα η δολοφονία

Ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την αναζήτηση του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη, οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πριν από την συγκεκριμένη επίθεση δεν προηγήθηκε μεγάλης διάρκειας συμπλοκή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, που επικαλείται εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, η μοιραία επίθεση ήταν ευκαιριακή και στιγμιαία, και έλαβε χώρα στο πρώτο στάδιο επαφής των οπαδών της ΑΕΚ με τους Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο δράστης φαίνεται να έχει πλήξει τον 29χρονο χωρίς να προηγηθεί σωματική επαφή ή συμπλοκή αναμεσά τους. Φαίνεται δηλαδή να προχώρησε στην επίθεση επειδή βρήκε την ευκαιρία μέσα στο χαμό, σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης.

Διαβάστε ακόμα:

Δικαστικές αρχές: Οι 105 είχαν συγκροτήσει εκληματική οργάνωση

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό