23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά – Εξασθενούν οι άνεμοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά από τα λιμάνια του Πειραιά , της Ραφήνας  και του Λαυρίου από σήμερα Κυριακή (26.11.2023) το απόγευμα, καθώς βελτιώθηκε ο καιρός και εξασθένησαν μερικώς οι άνεμοι. Ανοιχτές είναι και οι πορθμειακές γραμμές.

Συστήνεται στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμάνια, λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων των πλοίων τους.

 Η φουρτουνιασμένη θάλασσα «κατάπιε» τα λιμάνια σε Ρίο και Λέσβο  

Μόλυβος, Πέτρα, Άναξος, Πλωμάρι, Βατερά, Σκάλα Ερεσού και πολλές ακόμη παράκτιες περιοχές υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την επέλαση της κακοκαιρίας χθες Σάββατο (25/11) και σήμερα Κυριακή (26/11) 

Οι θυελλώδεις άνεμοι  οι οποίοι άγγιξαν και τα 10 μποφόρ  προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στα παραλιακά μέτωπα της Λέσβου και κυρίως σε όσες περιοχές επηρεάζονται από τους νότιους ανέμους.

Στο Μόλυβο, στην Πέτρα και στην Άναξο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στη βόρεια Λέσβο με τις παραλίες του Μολύβου, της Πέτρας και της Ανάξου να έχουν σοβαρές ζημιές. Μάλιστα σε ανάρτησή της στο facebook η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή αναφέρει ότι το ξενοδοχείο Αφροδίτη στο Μόλυβο απέκτησε παραλία με άμμο. «Τώρα όμως που ηρεμεί ο άνεμος, επιστρέφουν τα βότσαλα με ένα σωρό σκουπίδια …».

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Σκάλα Συκαμνιάς

Με 10 μποφόρ “τρέχουν” οι άνεμοι και στο Ρίο – Τα κύματα “καταπίνουν” την προβλήτα 

Ισχυροί άνεμοι που  έφθασαν τα 10 μποφορ σε Πατραϊκό και Κορινθιακό, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο το βράδυ του Σαββάτου στην προβλήτα του Ρίου τα κύματα χτυπούσαν με ορμή.

Κλειστό είχε παραμένει το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου, ενώ για προληπτικούς λόγους η Ολυμπία Οδός είχε προχωρήσει σε αντιδρόμηση στο ύψος του Ελαιώνα, δίνοντας λωρίδα κυκλοφορίας και προς Αθήνα στο ρεύμα καθόδου.

Μη πληροφορίες από το stonisi.gr και tempo24.news

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό