17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τα βρήκαν Citroen και Polestar για το σήμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία δικαστική διαμάχη που ήταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό, οδηγείται στο τέλος, καθώς οι δύο εταιρίες, Citroen και Polestar αποφάσισαν να συμβιβαστούν.
Η υπόθεση είναι ανακύψει το 2020 με την Citroen να έχει οδηγήσει την Polestar στα δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι το λογότυπο της σουηδικής-κινέζικης εταιρίας θυμίζει αρκετά εκείνο της DS.
H ιστορία είχε ξεκινήσει το 2017, όταν η Polestar έγινε ανεξάρτητη εταιρία μέσα στην Volvo και υιοθέτησε ένα λογότυπο με δύο V το ένα απέναντι στο άλλο, τα οποία παραπέμπουν προς την Citroen.
Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε η γαλλική εταιρία, που πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, μέχρι την ανακοίνωση που έγινε αυτή την εβδομάδα ότι σταματά την δικαστική διαμάχη.
To 2020 ένα γαλλικό δικαστήριο είχε πρωτόδικα απορρίψει την υπόθεση, όμως η Citroen αργότερα δικαιώθηκε, κερδίζοντας και ένα πρόστιμο 150.000 ευρώ και την απαγόρευση πώλησης των Polestar στην Γαλλία.
Μετά την τελική διευθέτηση του προβλήματος, κλείνει ένας μάλλον υπερβολικός κύκλος αντιπαράθεσης, ενώ η Polestar επωφελείται με το άνοιγμα της αγοράς της Γαλλίας στα αυτοκίνητά της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό