18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα αυτοκίνητα… λιώνουν στον ήλιο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία οικογένεια στην περιοχή της Ατλάντα στις ΗΠΑ ανακάλυψε ότι τα νέα αυτοκίνητα μπορεί να λιώσουν στον ήλιο.Η πολιτεία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ μπορεί να είναι γνωστή για τα ζεστά, υγρά καλοκαίρια της, αλλά οι χειμώνες της είναι αρκετά ήπιοι, οπότε ο ήλιος δημιουργεί (λογικά) προβλήματα. Δυστυχώς για μια οικογένεια που ζει βόρεια της Ατλάντα, αυτό δεν ισχύει. Το αυτοκίνητο της κόρης τους μοντέλο του 2022 της κόρης τους… λιώνει, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το WSB-TV .

Σύμφωνα με τον Charles Goldberg, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, οι πλευρικοί καθρέφτες, ο προφυλακτήρας και άλλα διακοσμητικά κομμάτια άρχισαν να παραμορφώνονται και εμφανίστηκαν φυσαλίδες στο χρώμα. «Είναι σαν κάποιος να πυροβόλησε ένα όπλο στο αυτοκίνητό μας», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας, «Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Επίσης παραμορφώθηκε και άρχισε να λιώνει και να αποσυντίθεται».Όταν όμως πήγαν το αυτοκίνητο στον αντιπρόσωπο, έμαθαν ακόμη πιο χειρότερα νέα. Τους είπε πως ναι μπορεί να γίνει και η αιτία είναι τα ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα του… σπιτιού τους. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να αντανακλούν την ενέργεια του ήλιου, διατηρώντας το εσωτερικό του σπιτιού πιο δροσερό, και σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο, μερικές φορές η λάμψη που βγαίνει από ένα από αυτά τα παράθυρα μπορεί να είναι αρκετή για να λιώσει τα εξωτερικά πλαστικά ενός αυτοκινήτου αν είναι σταθμευμένο κοντά. Επειδή όμως θεωρείται περιβαλλοντική ζημιά, δεν καλύπτεται από την εγγύηση του κατασκευαστή.

Το WSB-TV, το οποίο ανέδειξε το πρόβλημα επικοινώνησε με τη αντιπροσωπεία της μάρκας του αυτοκινήτου της οικογένειας Goldberg για ένα σχόλιο και του είπαν:«Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το εστιασμένο ηλιακό φως μπορεί να θερμάνει επιφάνειες και να προκαλέσει ζημιές, ανάλογα με την ένταση και το χρόνο έκθεσης. Αυτού του είδους η ζημιά δεν είναι μεμονωμένη στα αυτοκίνητα μας συγκεκριμένα. Εν ολίγοις, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αν και σπάνια, η ανακλώμενη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ζημιά και οι περιορισμένες εγγυήσεις της εταιρίας μας δεν καλύπτουν τέτοιες ζημιές».Φυσικά αυτό η οικογένεια δεν το δέχθηκε και υπέβαλαν μήνυση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δυστυχώς γι ‘αυτούς, μια γρήγορη αναζήτηση στο internet για το πρόβλημα εμφανίζει μια σειρά από αποτελέσματα σε φόρουμ, αγανακτισμένων ιδιοκτητών και άλλων τύπων /μάρκας αυτοκινήτων. Τι γίνεται λοιπόν σε μία τέτοια περίπτωση; Η εταιρία βάζει ανθεκτικότερα πλαστικά;  Οι ασφάλειες πρέπει να πληρώνουν και αυτή τη ζημιά; Δεν παρκάρουμε το αυτοκίνητο κοντά στα… καταστροφικά παράθυρα; Ή αλλάζουμε κουφώματα;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό