18.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τα «αγκάθια» στις συνομιλίες για ομήρους και κατάπαυση πυρός

Ειδήσεις Ελλάδα

Άκαρπες παρέμεναν μέχρι το βράδυ οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με αραβικές και παλαιστινιακές πηγές που επικαλείται η Haaretz.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι οποίες εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, «αγκάθι» αποτελούν:

το αίτημα της Χαμάς για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός, με το Ισραήλ να συμβιβάζεται με κατάπαυση πυρός το πολύ για τρεις ημέρες.το αίτημα της Χαμάς να μην πετούν ισραηλινά drones πάνω από τη Γάζα κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι θέσεις των ομήρων.το αίτημα της Χαμάς να επιτραπεί η σύνδεση της βόρειας με τη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ισραήλ αντιτάσσεται σθεναρά σε αυτά τα αιτήματα.

Οι συνομιλίες, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα τριήμερη κατάπαυση του πυρός, δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Εφόσον επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, ορισμένες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά θα απελευθερωθούν επίσης από ισραηλινές φυλακές, ενώ το Ισραήλ θα επιτρέψει να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, είπε ο αξιωματούχος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό