22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τα έκανε… μαντάρα η Φράιμπουργκ πριν τον Ολυμπιακό, ανίκητη η Λεβερκούζεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λεβερκούζεν ήρθε για να μέινει στην κορυφή, αφού επικράτησε με 3-0 της Βέρντερ Βρέμης. Βόλφσμπουργκ και Ντόρτμουντ πήραν μεγάλες νίκες που τις ανέβασαν βαθμολογικά στην Bundesliga, ενώ η Φράιμπουργκ, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, κατάφερε να πάρει μόλις ένα βαθμό στην αναμέτρηση της με την Ντάρμσταντ.

Η Φράιμπουργκ υποδέχθηκε τη Ντάρμσταντ πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Γερμανία (30/11, 19:45). Με μοιρασμένους βαθμούς ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση (1-1), με την γηπεδούχο να χάνει βαθμούς για 4η συνεχόμενη φορά. 

Στο 18΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Ματίας Χόνσακ να επιχειρεί ένα σουτ εκτός περιοχής και να καταλήγει στα δίχτυα. Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Χέλερ ισοφάρισε την αναμέτρηση. 

Παρά τις καλές ευκαιρίες η αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο, αλλά στάθηκε άτυχη καθώς η Ντάρμστατ σκόραρε στην μοναδική τελική της στο παιχνίδι.

Η Λεβερκούζεν διατήρησε το αήττητο και σε αυτή την αγωνιστική καθώς επικράτησε με σκορ 3-0 της Βέρντερ Βρέμης. Η ομάδα του Αλόνσο, είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Bundesliga που σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές σε κάθε ένα από τα 12 πρώτα παιχνίδια της σεζόν. 

Το αυτογκόλ του Ολιβιέ Ντεμάν στο 9΄ έδωσε προβάδισμα στην φιλοξενούμενη ομάδα που διπλασίασε τα τέρματα της με τον Τζέρεμι Φρίμπουνγκ στο 43′. Το 3-0 πέτυχε ο Αλεχάντρο Γκριμάλντο που έγινε ο πρώτος παίκτης (2004/05 ξεκίνησε η καταγραφή) που σκοράρει σε κάθε ένα από τα έξι πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια του στο Γερμανικό πρωτάθλημα. 

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ με επική ανατροπή νίκησε με 4-2 την Γκλάντμπαχ εντός έδρας. Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με τα τέρματα των Ρόκο Ράιτς στο 13΄ και Μανού Κονέ στο 28′, οι γηπεδούχοι κατάφεραν γυρίσουν το ματς μέσα σε 15 λεπτά. Τα γκολ των Μάρσελ Ζάμπιτσερ (30΄) και Νίκλας Φίλκρουγκ (32′) ισοφάρισαν τον αγώνα και στο 45′ ο Τζέιμι Μπάινοου Γκίτενς έδωσαν το προβάδισμα. Το 4ο γκολ πέτυχε ο Ντόνιελ Μάλεν, έπειτα από δική του ενέργεια.

Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε της Λειψία με σκορ 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις, πήραν την κατοχή, αλλά δέχθηκαν την ήττα. Προβάδισμα πήραν οι γηπεδούχοι μόλις στο 9ο λεπτό με το γκολ του Βιντ, ο οποίος έχει σημειώσει 9 από τα 16 γκολ της ομάδας του σε αυτή τη σεζόν. Κανένας άλλος παίκτης της δεν σημείωσε τόσα όσα ο Δανός. Η Λειψία ισοφάρισε στο 52΄ με τον Πούλσεν, όμως ο Ροζέριο στο 66΄ της στέρησε τους βαθμούς και την έριξε στην 5η θέση της Bundesliga. 

Άουγκσμπουργκ και Ουνιόν Βερολίνου έμειναν ισόπαλες με σκορ 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 39΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντεμίροβιτς, τη στιγμή που στο 58΄ ο Ντάμεν απέκρουσε το πέναλτι του Νότσε. Είναι η 3η φορά μέσα στο 2023 που ο Γερμανός τερματοφύλακας βρίσκει «απάντηση» από την άσπρη βούλα. Το τελικό σκορ σημείωσε ο Κέβιν Βόλαντ με χαμηλό σουτ, από την άκρη της περιοχής. 

Τζένη Παπαδοπούλου 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό