17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ταξίδια σε Νέα Υόρκη και Ινδία μετά το Νταβός

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στις εργασίες του, έχοντας ως βασικό άξονα των συνομιλιών του την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας για το 2024.

Με βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε τα σημαντικότερα στιγμιότυπά του στο Φόρουμ του Νταβός, επισημαίνοντας την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη σημασία των ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει: «Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο της Eυρωζώνης. Φέρνουμε στη χώρα σημαντικό ποσοστό άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ το χρέος μας σε σχέση με το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό ρεκόρ. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου κύκλου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.»

Ο πρωθυπουργός πήγε στο Νταβός με αποστολή του να δείξει ότι η ελληνική οικονομία παραμένει ένα από τα καλά «χαρτιά» στο παγκόσμιο ταμπλό, με τα μαύρα σύννεφα για τις αβεβαιότητες από τους δυο πολέμους, το μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και τις εκλογικές αναμετρήσεις να απλώνονται πάνω από το ετήσιο ραντεβού της πολιτικής ελίτ και των κροίσων του πλανήτη.

Επόμενοι σταθμοί Νέα Υόρκη και Ινδία 

Την προσεχή Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για το ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα επισκεφθεί την Ελληνική κοινότητα του Σικάγο. 

Στα μέσα Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το μεγάλο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ινδία, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται ότι θα συνοδέψει, υπουργικό και επιχειρηματικό κλιμάκιο καθώς η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταστεί η «πύλη» της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου -με πληθυσμό 1,4 δισ. – προς την Ευρώπη.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό