20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τί αλλάζει στη χρέωση ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ άλλων τραπεζών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη μείωση των χρεώσεων που επιβαρύνουν τους πολίτες κάθε φορά που πραγματοποιούν μια ανάληψη μετρητών από ATM, αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες στο πλαίσιο της διαβούλευσης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τιμολόγηση των τραπεζικών εργασιών.

Αυτό προκύπτει διότι κάθε φορά που κάποιος προβαίνει στην ανάληψη μετρητών σε διαφορετική τράπεζα από αυτήν στην οποία διατηρεί τον τραπεζικό του λογαριασμό αναγκάζεται να πληρώσει ένα επιπλέον κόμιστρο. Για την ανάληψη μετρητών με χρεωστική κάρτα από ΑΤΜ της τράπεζας όπου τηρείται ο λογαριασμός δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Αν και οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν μια ελάφρυνση στις εν λόγω χρεώσεις της τάξης του 25%-30%.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η χρέωση για ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα διαμορφωθεί κάτω των 3 ευρώ, ενώ σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 2,60 και 3,75 ευρώ, αναλόγως την τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση των χρεώσεων θα προβλέπει πρόστιμα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τη νέα τιμολόγηση.

Μάλιστα, οι προμήθειες για την ανάληψη μετρητών συγκαταλέγονταν σε αυτές που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο και της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον διοικητή της να ζητεί στις αρχές του καλοκαιριού τη δημοσιοποίηση των σχετικών τιμολογίων από τις τράπεζες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό