23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τέσσερα στελέχη της vivo συνελήφθησαν για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χρηματοοικονομική υπηρεσία της Ινδίας συνέλαβε τέσσερα στελέχη της vivo, συμπεριλαμβανομένου ενός Κινέζου υπηκόου, για φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αυτή η υπόθεση χρονολογείται από το 2020, όταν η Διεύθυνση Επιβολής της Ινδίας έκανε έφοδο στα γραφεία της vivo αναζητώντας στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία είπε ότι συνεχίζει τη συνεργασία της με τις αρχές της Ινδίας για το θέμα και επιμένει ότι διατηρεί τις ηθικές αρχές της, αλλά θα εξακολουθήσει να ασκεί όλα τα νομικά της δικαιώματα.

Από τους τέσσερις συλληφθέντες μόνο ένας παραμένει υπό κράτηση. Ο Κινέζος υπήκοος. Ο εισαγγελέας ζήτησε 10 ημέρες κράτηση, αλλά ο δικαστής χορήγησε μόνο 3 ημέρες.

Η vivo δεν είναι η μόνη που κατηγορείται για κακή πρακτική στη χώρα, καθώς και η Oppo αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι έρευνες πραγματοποιούνται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων Πεκίνου-Νέου Δελχί, οι οποίες δεν σχετίζονται μόνο οικονομικά, αλλά περιλαμβάνουν μια συνοριακή διαμάχη δεκαετιών στα Ιμαλάια που οξύνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό