22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τένια Μακρή για τον καρκίνο του μαστού: «Δεν με ξάφνιασε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ψυχολόγος Τένια Μακρή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» και  μίλησε για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, αλλά και για το πώς το αντιμετώπισε ψυχολογικά.

«Και εγώ τον καρκίνο μου τον βρήκα μέσα από την πρόληψη. Αυτό έγινε το 2009, όταν εγώ μετά από κάθε τέλος της σεζόν είχα ρουτίνα να κάνω τις εξετάσεις μου. Όταν πήρα τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκε ότι είχα κάτι στο στήθος μου, ο γιατρός μου είπε να κάνω τις διακοπές μου και να το δούμε όταν επιστρέψω και όταν επέστρεψα μου είπαν ότι είναι καρκίνος. Το άκουσμά του δεν με ξάφνιασε, σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω», είπε αρχικά η Τένια Μακρή.

Στην συνέχεια, είπε: «Ο πρώτος άνθρωπος που το είπα, ήταν η κόρη μου. Εμπιστεύτηκα έναν φίλο, ο οποίος μου είπε ότι θα με αναλάβει και εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μου. Χειρουργήθηκα την επόμενη μέρα, δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό. Πρέπει να σκέφτεσαι ότι η ζωή δεν τελειώνει, η ψυχολογία μου θεράπευσε όσα μου συνέβησαν».

«Αυτό που δεν πρέπει κανείς να κάνει, είναι το να πιστέψει ότι ήταν ο άτυχος της ζωής, αυτό που μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Εγώ όταν μου βρήκαν τον καρκίνο είχα κάνει έναν ωραίο κύκλο ζωής. Ήμουν 63 ετών, το παιδί μου ήταν μεγαλωμένο, είχα κάνει καριέρα, οπότε ένιωθα ότι έναν κύκλο της ζωής μου τον είχα τελειοποιήσει. Παίζει σημαντικό ρόλο η ηλικία που θα έρθεις αντιμέτωπος με αυτό. Όταν έχεις μικρά παιδιά και έναν σύζυγο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να τα ενημερώσεις και να τα προετοιμάσεις», τόνισε η Τένια Μακρή.

Η Τένια Μακρή κατέληξε λέγοντας: «Το να αντιμετωπίσω αυτό που μου συνέβη, ήταν πιο εύκολο λόγω του επαγγέλματός μου, αλλά πήρα και βοήθεια. Είχα ανάγκη να εξωτερικευτώ και να μιλήσω σε κάποιον. Στάθηκα στα πόδια μου και συνέχισα».

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό