18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τέμπη: 20.000 κατέκλυσαν το κέντρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από το Σύνταγμα μέχρι τα βραβεία της Hellenic Train στη Συγγρού στο ύψος της Πετμεζά. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Κλαυθμώνος, της πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας). καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η πορεία έφτασε στα γραφεία της Hellenic Train. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στα Προπύλαια βρέθηκαν 15.000 διαδηλωτές που κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Hellenic Train, στα Χαυτεία 2.000 διαδηλωτές και 3.500 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές ατόμων στη Βουκουρεστίου και εντόπισε σακίδια με μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ έξω από τη Βουλή

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και πέταξε βόμβες μολότοφ πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που έσκασαν στο προαύλιο της Βουλής.

Κουκουλοφόροι πετούν βόμβες μολότοφ μπροστά στη Βουλή/Eurokinissi

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε, αν και επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά.

Πορεία χιλιάδων διαδηλωτών και στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες πολίτες σχημάτισαν ένα τεράστιο «ποτάμι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας πορεία για τη μαύρη επέτειο.

Η μεγαλειώδης πορεία φοιτητών, νέων, εργαζομένων και συνταξιούχων, μεταξύ άλλων, ξεκίνησε από την Εγνατία, στο ύψος του αγάλματος Βενιζέλου με κατεύθυνση δυτικά, κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και έφτασε μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν δικαιοσύνη για την τραγωδία και να μην υπάρξει «συγκάλυψη του εγκλήματος». Λίγο πριν την έναρξη της πορείας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας.

Δείτε βίντεο του thestival

Κατά τη διάρκεια των πορειών ξέσπασαν επεισόδια, με ομάδες ατόμων να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ είναι ακινητοποιημένα για 24 ώρες.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν την 48ωρη απεργία τους ενώ δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω απεργίας της ΠΕΝΕΝ.

Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις από τα αεροδρόμια όλης της χώρας καθώς το βράδυ της Τρίτης μετά από προσφυγή της διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κηρύχθηκε παράνομη η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό