16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τέμπη: Ο αγώνας της 26χρονης Ντίνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον καθημερινό αγώνα που δίνει η 26χρονη πολυτραυματίας Ντίνα Μαγδαλιανίδη, περιέγραψε η ίδια στην κάμερα του Open, 7 μήνες μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ήδη έχει κάνει 25 χειρουργεία και όπως λέει ακολουθούν άλλα πέντε.

«Ακόμα παλεύω να περπατήσω»

Η κοπέλα που ταξίδευε στη θέση 22 του δεύτερου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ζητάει «μέσω του ΑΜΚΑ να παρέχουν τα χρήματα» και όχι να πληρώνει εκείνη φάρμακα και κλινική.

«Προσπαθούσα να συρθώ, έσπαγαν τζάμια, έπεφταν πάνω μου πράγματα. Αυτό οδήγησε σε ακόμη περισσότερα κατάγματα. Με βρήκαν κάτω στο ρέμα που καιγόταν, μαζί με άλλα 5 παιδιά τα οποία ήταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ», αναφέρει η ίδια.

«Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς ζω με φάρμακα για να έχω τη διανοητική μου κατάσταση σταθερή», τονίζει η 26χρονη και συνεχίζει:

«Είχα βλάβη στους πνεύμονες γιατί μπήκαν κάποια πλευρά. Επίσης, έχω σπάσει όλη την ωμοπλάτη, κάποιους σπονδύλους, τη μέση και τα χειρουργεία συνεχίζονται. Ακόμα παλεύω να περπατήσω».

Πληρώνει τα φάρμακα από την τσέπη της

Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη της τα φάρμακα που χρειάζεται, ενώ η μητέρα της σταμάτησε να εργάζεται για να τη στηρίξει, καθώς, η Ντίνα δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

«Μας είπαν από τον ΕΟΠΥΥ πως πρέπει να μαζέψω όλες τις αποδείξεις, γνωματεύσεις γιατρών και όσα εγκριθούν, θα τα πάρω πίσω», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Τα χρωστάω όλα στον εργοδότη μου»

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη αναφέρει πως όλα τα χρωστάει στον εργοδότη της ο οποίος την στηρίζει οικονομικά στα ζητήματα της υγείας της: «Αλλιώς, δεν ξέρω τι θα έκανα για να σώσω έστω το πόδι μου…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρητικά έχουμε στήριξη στον ΕΟΠΥΥ αλλά δυστυχώς, πέρα από τις αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε, χρειαζόμαστε και τις γνωματεύσεις και έχω περάσει από πάρα πολλούς γιατρούς τους οποίους πρέπει να ξαναβρώ για να μου ξαναγράψουν τις γνωματεύσεις ώστε να πάρω τα φάρμακα. Θα με βοηθούσε εάν γινόταν η διαδικασία αυτόματα, με τον ΑΜΚΑ μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι σε πάρα πολλά πράγματα», συνεχίζει.

«Βρήκα και ψυχολόγο μόνη μου, δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει κάποια ψυχολογική υποστήριξη αναφέρει: «Μετά την νοσηλεία μου στο Παπανικολάου, στην πλαστική χειρουργική που τους ευγνωμονώ τους γιατρούς, βρήκαμε εκεί έναν καλό ψυχίατρο και βρήκα και ψυχολόγο μόνη μου. Δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο».

Η 26χρονη ζητάει να γίνονται κάποιες διαδικασίες αυτόματα. «Ιατρική περίθαλψη αυτόματα. Μέσω του ΑΜΚΑ μου να παρέχουν τα χρήματα και όχι να πρέπει να πληρώσω εγώ την κλινική ή τα φάρμακα και μετά να τα πάρω πίσω καθώς μπορεί να μην έχω καν αυτήν την δυνατότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό