19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τέμπη: Η κοιλάδα των…νεκρών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τρίτη φορά που πάγωσε ο χρόνος στην κοιλάδα των Τεμπών,  όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί ακόμη δύο πολύνεκρα δυστυχήματα τα οποία συγκλόνισαν της Ελλάδα.

Ο αριθμός όσων άφησαν την τελευταία τους πνοή , με διαφορά λίγων χιλιομέτρων φτάνει τους 66- με καταγεγραμμένους μέχρι στιγμή 38 νεκρούς από τη σημερινή σύγκρουση των δύο τρένων.

Οκτώβριος 1999

Η πρώτη  τραγωδία «γράφτηκε» τον Οκτώβριο του  1999, τα ξημερώματα, όταν δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια Τεμπών, το  πούλμαν στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα, ι να συγκρουστεί με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα και να  να πέσει σε χαράδρα 8 μέτρων.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί έξι οπαδοί του «δικέφαλου» και ο οδηγός του πούλμαν.

Το πούλμαν, που μετατράπηκε σε φέρετρο για 21 μαθητές το 2003 Απο το τραγικό δυστύχημα με 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη το 2003Απρίλιος 2003

Μια ακόμη μαύρη σελίδα  άνοιξε το απόγευμα 13ης Απριλίου 2003,  λίγο πριν τις 19:30,  49 μαθητές που επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας από σχολική εκδρομή στην Αθήνα χάνουν τη ζωή τους σε ένα τρομακτικό δυστύχημα

Στο αντίθετο ρεύμα του πούλμαν, κινούνταν νταλίκα που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου. Ο οδηγός έχασε ξαφνικά τον έλεγχό του και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο.  Τα νοβοπάν γίνονται «λεπίδα». Κόβουν στα δύο το πούλμαν. Εικοσιένα μαθητές χάνουν ακαριαία την ζωή τους.

Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο οδηγός του πούλμαν  αθωώθηκε και ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό