19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τέλος ως τον Ιούλιο τα εισιτήρια στους οργανωμένους οπαδούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη διακοπή/απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στις Θύρες των οργανωμένων οπαδών των ομάδων, σε όλα τα αθλήματα, προχώρησε το υφυπουργείο Αθλητισμού, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σε ΦΕΚ της 14ης Απριλίου 2022.

Το μέτρο, που έχει άμεση ισχύ, έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων που είχε λάβει η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα ως συμπληρωματική κίνηση στα μέτρα πάταξης της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Μέτρα που δρομολογήθηκαν κι εκπορεύτηκαν μετά τον αναίτιο θάνατο του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου. 

Το μέτρο, σε πρώτη φάση, έχει ισχύ έως την 31η Ιουλίου 2022. Με αυτό τον τρόπο σταματά η διάθεση και πώληση εισιτηρίων στις Θύρες των οργανωμένων οπαδών, ενώ δικαίωμα εισόδου σε αυτές θα έχουν μόνοι όσοι είναι κάτοχοι διαρκείας, αφού τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα στους συλλόγους και κατ΄ επέκταση στις Αρχές.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ:

«Προς τον σκοπό πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στον αθλητισμό, εντός των αγωνιστικών χώρων, θεσπίζονται έκτακτα προληπτικά μέτρα ως εξής:

Έως και την 31-07-2022 στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες διεξάγονται αγώνες α) των εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2), β) της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών και γ) της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (Βasket League) απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα κ.λπ.), στα οποία η γηπεδούχος ομάδα έχει διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια («διαρκείας»).

Στους αγώνες και στα τμήματα των κερκίδων των αθλητικών εγκαταστάσεων του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται η παρουσία μόνον κατόχων προαγορασμένων για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτηρίων («διαρκείας»).

Οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Π.Α.Ε.), οι καλαθοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Κ.Α.Ε.) και τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, που μετέχουν στις διοργανώσεις του άρθρου 1, καθώς και οι οικείες διοργανώτριες αρχές οφείλουν εντός πέντε (5) ημερών από την υποβολή σχετικού ερωτήματος εκ μέρους της αρμόδιας αστυνομικής αρχής να απαντήσουν εγγράφως και να προσδιορίσουν επακριβώς τα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα κ.λπ.), στα οποία έχουν διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια («διαρκείας»).

Σε περιπτώσεις ρητής άρνησης ή παράλειψης απάντησης εκ μέρους των υπόχρεων, μέσα στην ταχθείσα προς τούτο προθεσμία, στα υποβληθέντα ερωτήματα του πρώτου εδαφίου, καθώς και σε περίπτωση μη παροχής των αιτηθέντων στοιχείων ή πληροφοριών εφαρμόζονται οι παρ. 4, 6 και 7 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 (Α’ 49)».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό