17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τέλος τα cached links από το Google Search

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google δεν θα διατηρεί πλέον αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του Internet. Οι προσωρινά αποθηκευμένοι σύνδεσμοι (cached links) του Google Search αποτελούσαν για πολύ καιρό έναν εναλλακτικό τρόπο φόρτωσης μιας ιστοσελίδας που ήταν εκτός λειτουργίας ή είχε αλλάξει, αλλά τώρα η εταιρεία τους καταργεί.

Τα cached links υπήρχαν στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα σε κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης στη σελίδα της Google. Καθώς το web crawler της Google έψαχνε στο Διαδίκτυο για νέες και ενημερωμένες ιστοσελίδες, αποθήκευε επίσης ένα αντίγραφο από ό,τι έβλεπε. Αυτό οδήγησε γρήγορα στο να έχει η Google ένα αντίγραφο ασφαλείας ουσιαστικά ολόκληρου του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας πιθανότατα έναν αναρίθμητο αριθμό petabytes δεδομένων. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του οικονομικού εξορθολογισμού, η Google αποφάσισε να προχωρήσει στην οριστική απόσυρση τους.

Οι προσωρινά αποθηκευμένοι σύνδεσμοι ήταν χρήσιμοι σε περίπτωση που μια ιστοσελίδα δεν λειτουργούσε ή άλλαζε γρήγορα, αλλά έδιναν επίσης και κάποια εικόνα με την πάροδο των χρόνων για το πώς βλέπει τον ιστό το web crawler Google Bot. Στο παρελθόν, οι σελίδες ήταν μόνο κείμενο, αλλά σιγά-σιγά το Google Bot απέκτησε τη δυνατότητα να «βλέπει» τα media και άλλο περιεχόμενο.

Ο θάνατος των cached links συνεπάγεται ότι το Internet Archive θα έχει επιφορτιστεί με ακόμα μεγαλύτερο βάρος για την αρχειοθέτησης και παρακολούθησης των αλλαγών στις ιστοσελίδες παγκοσμίως.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό