23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τέλος στις μάχες με το σωληνάριο της οδοντόκρεμας

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς η ποσότητα της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιούμε μειώνεται η… σχέση μας με το σωληνάριο αποκτά χαρακτηριστικά πραγματικής αναμέτρησης μαζί του για να καταφέρουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό μέσα από αυτό. Η αμερικανική εταιρεία χημικών προϊόντων LiquiGlide σύναψε μια συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της υγιεινής του στόματος, την Colgate, με στόχο την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που να δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι μια ειδική επίστρωση που τοποθετείται στο εσωτερικού του σωληνάριου και εμποδίζει την ανάπτυξη τριβής ανάμεσα σε υγρά και στερεά υλικά. Η επίστρωση βοηθά την οδοντόκρεμα να βγαίνει εύκολα από το σωληνάριο χωρίς να χρειάζεται κάποιος να το πιέζει σχεδόν καθόλου. Στις δοκιμές που έχουν γίνει η απώλεια της ποσότητας της οδοντόκρεμας με την χρήση της επίστρωσης ήταν μόλις 1%.

«Η τεχνολογία που αναπτύξαμε επαναπροσδιορίζει το τι είναι εφικτό να κάνουμε με παχύρευστα και αργοκίνητα υγρά όπως είναι οι οδοντόκρεμες. Πάνω σε αυτή την τεχνολογία έχουν βασιστεί επαναστατικές εφαρμογές στον τομέα της συσκευασίας, της μεταποίησης και της βιοιατρικής βιομηχανίας» αναφέρει ο Ντέιβ Σμιθ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LiquiGlide. Μια παρόμοια επίστρωση που ανέπτυξε η εταιρεία επιτρέπει στην κέτσαπ να κινείται εύκολα μέσα στα γυάλινα μπουκάλια.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό