20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πλούσια, ζουμερή, κρεμώδη γέμιση από μπέικον.

Υλικά

Για τη βάση

1 δόση ζύμη ή 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

400 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σου150 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ

Για την μπεσαμέλ

3 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 ml χλιαρό γάλα2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες2 κρόκοι αυγών1/2 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινόαλάτιπιπέρι

Εκτέλεση:

Βάση

Λαδώνεις την ταρτιέρα και απλώνεις το φύλλο ζύμης καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη του σκεύουςΤην τρυπάς με ένα πιρούνι και την καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμαΤην βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει

Γέμιση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια και τα κόβεις σε μικρά κομμάτιαΑπλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοπθετείς τα μανιτάρια και τα ψήνεις για 15 περίπου λεπτά

Μπεσαμέλ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδοΜόλις ζεσταθεί ρίχνεις το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για 5 περίπου λεπτάΠροσθέτεις το χλιαρό γάλα και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμαΡίχνεις το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνεις τη μπεσαμέλ να βράσει για 3 ακόμη λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμαΠροσθέτεις τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύεις μέχρι να μομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα

Τάρτα

Απλώνεις το μπέικον πάνω στην ζύμη της τάρτας μέχρι να την καλύψειςΒάζεις από πάνω τα μανιτάρια και τέλος την μπεσαμέλΣκεπάζεις την τάρτα με τα πλαϊνά μέρη και την ψήνεις στον φούρνο για μισή περίπου ώραΌταν η κρέμα ροδίσει είναι έτοιμηΠεριμένεις να κρυώσει λιγάκι πριν την κόψεις

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό