18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τάισον και Μπάμπα έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» και επανέφεραν στην κορυφή τον ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει νικητής απ’ τη Λαμία, με σκορ 2-0 (Τάισον 71′ και Μπάμπα 90+2′), στην τελευταία αγωνιστική της Super League και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Άρη (3-3). Στον ένα βαθμό, πια, η απόσταση απ’ την «Ένωση».

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε, ολικώς, στον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» είχε τις φάσεις και την κατοχή (81-19), αλλά δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε απ’ τον Σαμάτα (25′), ο οποίος παρέλαβε την μπάλα, έπειτα από ωραία συνεργασία των Μπάμπα και Κωνσταντέλια, στη μικρή περιοχή και απλά την στόπαρε, με τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει. Στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τελικές και με Μεϊτέ, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν, ουσιααστικά την εστία του Μολδαβού κίπερ. Μεγαλύτερη στιγμή για τη Λαμία το σουτ του Νούνιες, στο 17′, που εξουδετέρωσε ο Κοτάρσκι, παραχωρόντας κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ήταν μία συνέχεια του δευτέρου. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός, πέρνοντας περισσότερ ρίσκα, απειλώντας, κυρίως, με τους Μπράντον Τόμας και Κωνσταντέλια. Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Τάισον, στο 71′ του αγώνα. Έπειτα απ’ την πάσα του Μεϊτέ, ο Βραζιλιάνος σούταρε, εκτός περιοχής και νίκησε τον Κοσέλεφ, σημειώνοντας το δεύτερο φετινό του γκολ, στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι μετέπειτα ηρέμησε. Ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ, με τη σεντερφορίσια ενέργεια του Μπάμπα Ράχμαν (90+2′). Η Λαμία δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κοτάρσκι, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, ώστε να προφυλάξει-ξεκουράσει τους παίκτες του, ενόψει playoffs. Η στιγμή του αγώνα διαδραματίστηκε στο 81′, όταν ο Κωνσταντέλιας βγήκε αλλαγή, με τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας να τον χειροκροτούν.

Ενδεκάδες:Λαμία ( Λεωνίδας Βόκολος 3-5-2): Κοσέλεφ – Τζανετόπουλος (81′ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Κορνέζος – Αμαράλ (81′ Κοντονίκος), Στάνκο, Νούνιες, Μαρτίνεθ (29′ Τζανδάρης), Σλίβκα – Τσιλούλης, Μάλτσι (60′ Τσούκαλος)ΠΑΟΚ ( Ραζβάν Λουτσέσκου 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Γιόνι Ότο (75′ Βιεϊρίνια) – Οζντόεφ (84′ Τσιγγάρας), Μεϊτέ – Ζίβκοβιτς (75′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (84′ Μουργκ), Τάισον – Σαμάτα (36′ Τόμας)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό