19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σύστημα σταματά την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Καλιφόρνια εξετάζει νομοθεσία που προτάθηκε από τον γερουσιαστή Σκοτ Γουάινερ και αποσκοπεί στη χρήση της τεχνολογίας μέσα στο αυτοκίνητο για την αποτελεσματική επιβολή των ορίων ταχύτητας.

Το νομοσχέδιο, με αριθμό 961, προτείνει τον περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων σε μόλις 16 χλμ/ώρα πάνω από το όριο για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από το έτος 2027 και μετά.

Ο Γουάινερ προτείνει την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογίας GPS και ενσωματωμένων καμερών στα οχήματα για τον εντοπισμό και την αποτροπή περιπτώσεων υπερβολικής ταχύτητας.

Η τεχνολογία θα εκδίδει προειδοποιήσεις προς τους οδηγούς και ενδεχομένως θα περιορίζει την ταχύτητα του οχήματος, ενισχύοντας τη συνολική οδική ασφάλεια.

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την υπερβολική κυβερνητική παρέμβαση, ο Γουάινερ υποστηρίζει ότι η επιβολή των ορίων ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας για τη δημόσια ασφάλεια, δηλώνοντας ότι η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας είναι ένας μεγάλος κίνδυνος.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από επιτροπές την άνοιξη, αντιμετωπίζοντας πιθανές αντιδράσεις από διάφορες ομάδες προτού γίνει νόμος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό