15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σύσταση για ενισχυτική δόση σε όλους τους ενήλικες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ενίσχυσαν τις συστάσεις για αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού τη Δευτέρα, λέγοντας ότι όλοι οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν ενίσχυση έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech ή του εμβολίου Moderna ή δύο μήνες μετά την εφάπαξ δόση του εμβολίου Johnson & Johnson.

Είναι μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή στη διατύπωση των οδηγιών που εκδόθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν το CDC ενέκρινε μια διευρυμένη εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης για ενισχυτές από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. «Σήμερα, το CDC ενισχύει τη σύστασή του για αναμνηστικές δόσεις για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω», δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky.

«Η πρόσφατη εμφάνιση της παραλλαγής Omicron υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία του εμβολιασμού, των ενισχυτικών και των προληπτικών προσπαθειών που απαιτούνται για την προστασία από τον COVID-19», πρόσθεσε.

«Τα πρώτα δεδομένα από τη Νότια Αφρική υποδηλώνουν αυξημένη μεταδοτικότητα της παραλλαγής Omicron και επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο εξετάζουν επειγόντως την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που σχετίζεται με αυτήν την παραλλαγή. Ενθαρρύνω θερμά τους 47 εκατομμύρια ενήλικες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να εμβολιαστούν ως το συντομότερο δυνατό και να εμβολιαστούν τα παιδιά και οι έφηβοι στις οικογένειές τους, γιατί η ισχυρή ανοσία πιθανότατα θα αποτρέψει σοβαρές ασθένειες».

Προηγουμένως, το CDC είχε δώσει οδηγία ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν αναμνηστική δόση αν είναι 50 ετών και άνω, ή 18 ετών και άνω και ζουν σε μακροχρόνια φροντίδα. Διαφορετικά, συμβούλεψε ότι οποιοσδήποτε 18 ετών και άνω μπορεί να λάβει ενισχυτική δόση. Τώρα η λέξη «πρέπει» ισχύει για όλους 18 ετών και άνω.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN, Politico

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό