23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σύντομα θα συναντηθεί με το Σι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, καθώς ο πόλεμος του Κρεμλίνου στην Ουκρανία παρατείνεται, σύμφωνα με το CNBC.

«Σύντομα θα έχουμε κάποιες εκδηλώσεις και θα υπάρξει συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο [Σι Τζινπίνγκ]», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίου με φοιτητές στη Ρωσία.

«Αυτός [ο Σι] με αποκαλεί φίλο του και χαίρομαι που τον αποκαλώ φίλο μου, διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που προσωπικά κάνει πολλά για την ανάπτυξη των ρωσοκινεζικών σχέσεων και της συνεργασίας σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο Πούτιν. Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν επιβάλει γύρους συντονισμένων κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η Ρωσία να ξεπεράσει το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα ως η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν προηγουμένως εκφράσει έντονες ανησυχίες για την ευθυγράμμιση της Κίνας με τη Ρωσία και την πιθανότητα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να βοηθήσει τη Μόσχα καθώς ο πόλεμος του Κρεμλίνου οδεύει προς την 600ή ημέρα του.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες ήταν τον Μάρτιο στο Κρεμλίνο. Ένα μήνα αργότερα, ο Σι μίλησε τηλεφωνικά για πρώτη φορά μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η επικείμενη συνάντηση του Πούτιν και του Σι έρχεται επίσης εν μέσω σταθερών κερδών των ουκρανικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό